Filmové premiéry: První krok na měsíci a podivný hraniční hotel
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: První krok na měsíci a podivný hraniční hotel

8. 10. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

První lidský krok na měsíci, chátrající hotel na hranici Nevady a Kalifornie, rychlé a veselé autíčko Vilík, citlivé drama o bezpodmínečné lásce a důstojnosti chudých, princezna Barborka v říši plné zázraků a příběh dvanáctileté dívky, které se její dosavadní svět otřásá v základech. Tento týden přináší do českých kin 6 filmových premiér.

První člověk
Před padesáti lety se půl miliardy lidí mačkalo u televizí, aby v přímém přenosu sledovali přistání posádky Apolla 11 na Měsíci. Krátce nato pronesl astronaut Neil Armstrong slavnou větu „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo,“ a počin, který se stal možná nejodvážnější výpravou od plavby Kryštofa Kolumba, byl tímto úspěšně završen. Stejně fascinující ale byla éra, která tomuto letu předcházela, a životní příběh člověka, jenž dostal to privilegium udělat na Měsíci první „lidský“ krok.

 

zdroj: Cinemart

Zlý časy v El Royale
Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu.

Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel.

 

zdroj: Cinemart

Vilík: Rychle a vesele
Malé autíčko Vilík má velký sen - chce se stát králem silnic ve svém rodném městě Gasket City. Navíc je "až po duši" zamilovaný do modelky Belly. Jenže v cestě mu stojí její přítel Ben a také zlý náklaďák Kaiser, který Bellu unese. Vilík brzy zjistí, že zůstat věrný sám sobě je těžší úkol než získat osobní slávu a také srdce své lásky.

 

zdroj: Vertical Entertainment

Zloději
Osamu je gastarbajtr, který si přivydělává kradením v obchodech. Do řemesla zasvěcuje i svého syna. Oba žijí v provizorním domě na periferii a s dalšími členy domácnosti tvoří rodinu, na které je podivné mnohem více než jen způsob obživy. Do rutiny krádeží zasáhne holčička, která si osaměle hraje v mrazu na balkoně. Osamu se rozhodne, že vzít si dítě, které rodiče zanedbávají, není zločin. Jeho čin vede k odhalení tajemství uvnitř rodiny zlodějů a zpochybnění toho, co vlastně pod pojmem rodina rozumíme. Koreedův film je citlivým, vrstevnatým a rafinovaným dramatem o bezpodmínečné lásce a důstojnosti chudých.

 

zdroj: Film Europe

Princezna a dráček
Když se princezna Barborka toulá tajnými komnatami hradu, nalezne magickou knihu. Ta ji přenese do říše zázraků plné nových dobrodružství a zvláštních stvoření. Barborka se spřátelí s roztomilým dráčkem, se kterým se vydá najít kouzelné zrcadlo. Právě to ji může spojit s její dávno ztracenou maminkou, která princeznu i krále kdysi opustila. Barborka je odhodlaná zjistit pravdu o své minulosti a vyřešit záhady celého hradu.

 

zdroj: Fénix Distribution

Nina
Nina je dvanáctiletá dívka, které se svět, jak ho doposud znala, otřásá v základech a začíná se rychle rozpadat. Ze vztahu jejích rodičů už zbyly pouze výčitky a nenávist. Máma a táta. Dosud byly tyhle dvě bytosti pro ni tou největší oporou a pevným společným bodem, teď jen Nina zoufale přihlíží jejich hádkám a vzájemným nadávkám. Oba prý chtějí to nejlepší právě pro ní, ale myslí hlavně na sebe, na své nové partnery. Zároveň se neštítí poštvat občas dceru proti sobě navzájem. Stejně jako ostatní děti, které se ocitly ve stejné situaci, Nina svým rodičům vůbec nerozumí, cítí se opuštěná, zrazená a najednou není nic, čemu by mohla věřit. Jedinou jistotou jejího života zůstalo závodní plavání. Ticho pod hladinou nabízí chvíle klidu a vysvobození a únik od všech problémů. Když se pak ukáže, že se pravděpodobně nebude moci zúčastnit plaveckých závodů, rozhodne se Nina k nečekanému radikálnímu kroku...

 

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na První člověk
Kam zajít na Zlý časy v El Royale
Kam zajít na Vilík: Rychle a vesele
Kam zajít na Zloději
Kam zajít na Princezna a dráček
Kam zajít na Nina

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub První člověk
Fanklub Zlý časy v El Royale
Fanklub Vilík: Rychle a vesele
Fanklub Zloději
Fanklub Princezna a dráček
Fanklub Nina

Zatím bez komentáře, buďte první!