Filmové premiéry: Příběh drogového krále a hledání živé vody
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Příběh drogového krále a hledání živé vody

29. 1. 2020 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Akční thriller z dílny Guye Ritchieho, hledání živé vody v pokračování Cesty za králem trollů, nová dobrodružství tlapkového týmu z Adventure Bay, tenká hranice mezi realitou, šílenstvím a manipulací nebo strasti hereckého povolání. V tomto týdnu na nás v českých kinech čeká hned 8 filmových premiér.

Gentlemani
V britsko-americkém akční thriller režiséra Guye Ritchieho se seznámíme s americkým emigrantem Mickeym Pearsonem (Matthew McConaughey), který v Londýně vytvořil obrovské marihuanové impérium dynastii oklahomských miliardářů.

zdroj: Vertical Entertainment

Cesta za živou vodou
Fantasy pohádka Cesta za živou vodou volně navazuje na předchozí snímek Cesta za králem trollů, v němž jsme poprvé potkali dobrosrdečného Espena, jeho dva bratry, krásnou a odvážnou princeznu Kristin. Statečného Espena nyní čeká ještě větší dobrodružství. Vydává se totiž hledat živou vodu, aby zachránil své bratry i Kristininy královské rodiče.

Espenovo nové dobrodružství začíná poněkud nešťastně. Kristinini rodiče, král Erik a královna Viktorie, jsou otráveni a z tohoto hrozného činu jsou falešně obviněni oba Espenovi bratři. Oba nešťastníci jsou ihned uvrženi do nejhlubšího vězení a čekají na popravu. To by ale nebyl Espen, aby nenašel způsob, jak chytře a mazaně situaci vyřešit! Přesvědčí princeznu Kristin, aby se s ním vydala hledat bájný zámek Soria Moria, který je prý celý postaven z ryzího zlata. Zde se podle dávných pověstí ukrývá pramen zázračné živé vody a s její pomocí chce Espen zachránit život krále i královny i svých bratrů.

Ale existuje vůbec takový zámek? Není to jen báchorka? A je v něm živá voda? Není to celé jen Espenův výmysl a trik, jak odvést pozornost a oddálit popravu jeho bratrů? Možná ano. Na každé povídačce je ale zrnko pravdy, a tak se Kristin s Espenem vypraví na nejistou cestu plnou kouzel, dobrodružství, lásky, ale i nebezpečí. Musí jednat rychle, v patách je jim totiž banda proradných Dánů, kteří nenávidí jejich království víc než cokoli jiného, a chtějí Espena a Kristin za každou cenu zastavit. Pokud Espen a Kristin neuspějí, bude to znamenat konec nejen pro bratry a království, ale možná pro celý svět!

zdroj: Cinemart

Tlapková patrola: Vždy ve střehu
Tlapková patrola se vrací do kin a protentokráte si psí parta záchranářů v čele s Ryderem připravila speciální závodnický film. V Adventure Bay se schyluje k velkolepému automobilovému závodu, Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye dokonce pomáhaly postavit okruh. Společně pak tlapky vytvořily servisní technický tým pro svého oblíbeného šampióna a těší se, že mu pomohou k vítězství. Jejich závodnický hrdina se ovšem nešťastnou náhodou zraní, nemůže řídit a s prosbou, aby jel závod místo něj, se obrátí na svého největšího obdivovatele a fanouška – na Marshalla!! Marshall tak musí překonat nedostatek sebevědomí a soutěživosti a zkusit si splnit sen stát se nejrychlejší tlapkou a závodníkem.

Závodnický film pak doplní i dvě nejnovější epizody, ve kterých si tlapky zkusí poradit s utrženým obrovským balónem a taky je čeká jedno pavoučí dobrodružství. Úkolů je více než dost, takže tlapky vzhůru do akce!

zdroj: Bontonfilm

Daria
Mladý psychiatr Marek a farmaceutka Daria se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce přitažlivá, osudová femme fatale Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka. V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak? Dariu s Markem někdo sleduje a nový soused Taz jim pomůže „ztratit se“ na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí nebo nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i známý profesor, který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem…

zdroj: Bontonfilm

Malé ženy
Autorka a režisérka Greta Gerwig vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcott, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwig se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním. V rolích Jo, Meg, Amy a Beth Marchových se objeví Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh a Elize Scanlen; dále se představí Timothee Chalamet jako jejich soused Laurie, Laura Dern jako Marmee a Meryl Streep jako teta Marchová.

zdroj: Falcon

Bídníci
Stéphane se nedávno připojil ke zvláštní kriminální jednotce v Montfermeilu, na předměstí Paříže. Spolu se svými kolegy Chrisem a Gwadou - oběma zkušenými členy týmu - rychle postřehne zvyšující se napětí mezi sousedními gangy. Když se v průběhu zatýkání ocitnou na útěku, dron zachytí každý jejich pohyb, každou akci…

zdroj: Film Europe

Delirium tremens
Dagi je slavný a stále velmi žádaný herec. Herecké povolání vyplňuje většinu jeho času. Hraje v několika divadlech, navštěvuje televizní estrády, vyučuje herectví, natáčí filmy a televizní seriály. Svou slávu si užívá plnými doušky. Když nehraje, účastní se nejrůznějších večírků a oslav, na kterých končí často v dámské společnosti, a domů přichází denně opilý. Nikdo z jeho okolí nepozoruje, jak jej tento koloběh ničí, a že svou práci zvládá jen za pomoci alkoholu. Nejhorší je, že si to neuvědomuje ani on sám. Jediná osoba, která vidí, že se Dagi blíží nezadržitelně k okraji propasti, je jeho žena, která ví o jeho nevěrách a ví, v jakém stavu přichází nebo jej přivádí domů. Přestože ji jeho chování zraňuje, zůstává jeho oporou a snaží se jej před definitivním pádem zachránit. Její snaha je však marná.

Dagi končí v nemocnici a dostává se do stavu, pro který má medicína označení delirium tremens.V druhé části filmu jsme svědky jeho pobytu v léčebně. Dagi je zcela mimo realitu. O třech pacientech, kteří s ním sdílí pokoj, si myslí, že to jsou jeho žáci, a snaží se je naučit hereckému umění. Těm jeho „výuka“ paradoxně velmi svědčí. To inspiruje mladou lékařku, která na oddělení povolá odbornici na psychodrama, což je metoda skupinové terapie využívající prvky dramatu.

zdroj: Balkanfilm

Morava, krásná zem III
Ivana Slabáková, guru moravské dechovky, ohlašuje historickou událost - nález Rukopisu Mikulčického, jenž odhaluje historický význam Velkomoravské říše. Slabáková dá dohromady moravské patrioty, dechovku, klerofašistu, brněnského satanistu a spolek penzionovaných ochotníků, aby tuto senzaci oslavili velkolepým moravským muzikálem. V Rohatci, srdci moravského Slovácka, se pilně zkouší velkomoravské drama, které však k životu probere mrtvé ze staroslovanských pohřebišť. I při epickém střetu kultur však na Moravě dechovka hraje dál, zombies zastřihují vinohrad a doufají v lepší úrodu příští rok.

zdroj: Vlastní

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Gentlemani
Kam zajít na Cesta za živou vodou
Kam zajít na Tlapková patrola: Vždy ve střehu
Kam zajít na Daria
Kam zajít na Malé ženy
Kam zajít na Bídníci
Kam zajít na Delirium tremens
Kam zajít na Morava, krásná zem III

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Gentlemani
Fanklub Cesta za živou vodou
Fanklub Tlapková patrola: Vždy ve střehu
Fanklub Daria
Fanklub Malé ženy
Fanklub Bídníci
Fanklub Delirium tremens
Fanklub Morava, krásná zem III

Zatím bez komentáře, buďte první!