Filmové premiéry: Okupace Československa a záhadné zmizení mladé středoškolačky
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Okupace Československa a záhadné zmizení mladé středoškolačky

21. 8. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Upálení na protest proti sovětské invazi, připomínka idylického dětství s Medvídkem Pú a jeho kamarády, záhadné zmizení mladé středoškolačky, vzájemně propojené osudy tří rodin, společné bydlení tří neznámých sester. Tento týden přináší 5 filmových premiér a mezinárodní dokumentární cyklus zabývající se okupací ČSSR v roce 1968.

Jan Palach
Jan Palach. Student, který se v roce 1969 upálil na protest proti sovětské invazi do Československa. Nekompromisní mladík, který přinesl krajní oběť v touze vyburcovat národ z okupační letargie. Jméno, které u nás zná každý. Film vypráví příběh posledních měsíců Palachova života, ukazuje cestu, na níž se z milujícího syna, oddaného přítele a citlivého, přemýšlivého studenta filozofie stala „pochodeň číslo 1“.

zdroj: Cinemart

Kryštůfek Robin
Dospělý Kryštůfek Robin dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně zaplacený a kde nemá jistou budoucnost. Má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ženu a dcerku zbývá jen málo času. Kryštůfek docela zapomněl na své idylické dětství strávené s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval. Po nešťastné příhodě s Kryštůfkovým kufříkem se Pú se zbytkem party včetně Prasátka, Ijáčka a Tygra vydají ze Stokorcového lesa do Londýna, aby pomohli Kryštůfkovi jeho věci najít… protože nejlepší přátelé si vždycky pomáhají.

zdroj: Falcon

Slender Man
V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškoláčky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí…

zdroj: Falcon

Ohrožené druhy
Vzájemně propojené osudy tří rodin. Joséphine a Tomas mají krátce po svatbě, ale za zdánlivým štěstím odkrývají Joséphininy rodiče temnější realitu. Mélanie oznamuje rodičům, že je těhotná, ovšem budoucí otec má do ideálního zetě poněkud daleko. A Anthony, zasněný student nemající štěstí v lásce, se musí postarat o svou matku, která začíná být nezvladatelná.

zdroj: Film Europe

Skorosestry
Nebyl žádný důvod k tomu, aby se jejich cesty zkřížily... Až do dne, kdy po smrti jejich biologického otce, kterého nikdy nepoznaly, společně zdědí překrásný byt v Paříži. Lauren, rozkošná 29 letá žena se snaží proniknout do módního prostředí. 28 letá, trochu mentálně strohá Olivia, je posedlá dvěma myšlenkami: zachránit cukrářství svých rodičů a najít ideálního manžela. 26 letá Salma, horkokrevná profesorka dějepisu, žije stále u své matky na předměstí Paříže. Pro tyto tři sestry, které nemají nic společného, bude společné bydlení poněkud výbušné..

Okupace 1968
Mezinárodní koprodukční dokumentární cyklus zabývající se okupací ČSSR v roce 1968, který bude jednou z mnoha připomínek výročních událostí roku 2018. Okupace je zde nahlížena očima režisérů ze zemí „spřátelených armád“ pod vedením renomovaného a mezinárodně uznávaného dokumentaristy a producenta Petera Kerekese. Okupace Československa byla z pohledu členů armád Varšavské smlouvy zcela jinou událostí, než jak ji znají Češi a Slováci. Ve filmu je kladen důraz na vojáky různých národností a šarží, od těch běžných „pěšáků“, kteří jen plnili rozkazy, až po ty nejvyšší, kteří plánovali strategii. S cílem získat co nejrozmanitější pohled na toto komplikované téma bylo vybráno pět režisérů z pěti zemí bývalé Varšavské smlouvy, které se podílely na okupaci ČSSR – Ruska, Polska, Německa, Maďarska a Bulharska. Výsledkem je pět dílů dokumentárního cyklu s pěti různými úhly pohledu. V dokumentu se objeví silné a překvapivé příběhy, humor, práce s archivy v režii výrazných osobností evropského dokumentárního filmu.

zdroj: Archiv

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Jan Palach
Kam zajít na Kryštůfek Robin
Kam zajít na Slender Man
Kam zajít na Ohrožené druhy
Kam zajít na Skorosestry
Kam zajít na Okupace 1968

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Jan Palach
Fanklub Kryštůfek Robin
Fanklub Slender Man
Fanklub Ohrožené druhy
Fanklub Skorosestry
Fanklub Okupace 1968

Zatím bez komentáře, buďte první!