Filmové premiéry: Nezvaní hosté a série přírodních katastrof
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Nezvaní hosté a série přírodních katastrof

18. 10. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Idylické soužití narušené nezvanými hosty, série přírodních katastrof ohrožujících naši planetu, z virtuálního světa do reality všedního dne, zamyšlení se nad strachem z veřejného mínění, výbuchy vzteku a domácí násilí, vizuálně sytý film o strastech moderního umělce a 600 kilometrů dlouhá Svatojakubská pouť, kterou překonal Jan Dušek jako první český vozíčkář v historii. Tento týden čeká na české diváky 7 filmových premiér.

matka!
Nejhorší zvuk, který můžete uslyšet v ráji, je zaklepání na dveře. Jennifer Lawrence a Javier Bardem hrají v thrilleru matka! manželský pár, jehož idylické soužití v nádherném domě v lůně přírody naruší nezvaní hosté, kterých neustále přibývá. Jeden z nejoriginálnějších filmařů současnosti, Darren Aronofsky (Černá labuť, Rekviem za sen) natočil nezařaditelný, výsostně originální thriller, který své diváky překvapí, ať budou jakkoliv připraveni. Na matku! se podle režiséra připravit nelze.

zdroj: Cinemart

Geostorm: Globální nebezpečí
Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete zemského povrchu všechno… a všechny.

zdroj: Vertical Entertainment

Bajkeři
Nevlastní bratři Jakub a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy" Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc, než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky virtuálních her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, tentokráte „Kolečkovsky" ironickým, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce.

zdroj: Falcon

Noční život
Veřejně známý advokát je v noci nalezen na rušné lublaňské ulici v bězvědomí. Je nahý a celý pokousaný od psů.

Když se jeho manželka probere z prvotního šoku, začíná řešit, jak zajistit, aby se podrobnosti o manželově případu nedostaly do médií. Okolnosti totiž naznačují, že manželovo zranění souvisí se zvrácenými sexuálními praktikami.

Film je nejen sugestivním dramatem ženy, které se během jedné noci změní život, ale především zamyšlením nad chorobným strachem z veřejného mínění. Poukazuje na to, jakou moc mohou mít nad člověkem ti, jenž ovládají hromadné sdělovací prostředky.

zdroj: Pannonia Entertainment

Navždy
Jednou v pátek příjde Tanja pozdě domů. Čeká na ni manžel Mare a chce vědět, kde a s kým byla. Tanji je jasné, že jí manžel nebude věřit, když mu řekne pravdu nebo cokoli jiného přijatelného. Mare je přesvědčen, že byla s jiným a žádnou jinou odpověď nepřipouští. Když se Maremu nedostává argumentů, pomůže si fyzickým násilím. Je zřejmé, že se k němu neuchýlil poprvé. Tanja se před ním zavře v koupelně a další komunikace probíhá přes dveře. Mare vyhrožuje, pak se omlouvá a slibuje, že na Tanju už nikdy ruku nevztáhne. Když Tanja otevře, začíná vše nanovo. Výbuchy Mareho vzteku střídají dlouhé kajícné scény. Do hry se zapojují i sousedé, kteří na rozhádaný pár přivolají policii. Oba partneři však před mladými policisty svorně tvrdí, že se u nich nic neděje. Když odejdou, noc pro Tanju (ani pro nervózní sousedy) ještě zdaleka nekončí...

zdroj: Balkan Film

Vzrušení
Hravý, provokativní a vizuálně sytý film o strastech moderního umělce. H*art on je slovní hříčkou spojení hard on - erekce, heart - srdce a art - umění. Věren názvu se divák filmu místy ocitá uprostřed křížové palby stříkajících ňader a penisů. Časté sexuální motivy v tvorbě portrétovaných umělců však cíleně provokují k úvahám o povaze a významu současného umění.

zdroj: Andrea Culková

Camino na kolečkách
Film Camino na kolečkách vzniknul na 600 kilometrů dlouhé Svatojakubské pouti, kterou překonal Jan Dušek jako první český vozíčkář v historii. Doprovázel ho mimo jiné známý cestovatel Petr Hirsch. Diváci budou moct v kinech se zatajeným dechem sledovat, do kterého bahna Honza zapadne a co všechno takový invalidní vozík vydrží. Dokument zaznamenává celé 29 dní dlouhé putování, na kterém šlo sice občas doslova o kolečka, ale humor putovníky neopustil ani na chvíli.

zdroj: Pannonia Entertainment

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na matka!?
Kam zajít na Geostorm: Globální nebezpečí?
Kam zajít na Bajkeři?
Kam zajít na Noční život?
Kam zajít na Navždy?
Kam zajít na Camino na kolečkách?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub matka!
Fanklub Geostorm: Globální nebezpečí
Fanklub Bajkeři
Fanklub Noční život
Fanklub Navždy
Fanklub Vzrušení
Fanklub Camino na kolečkách

Zatím bez komentáře, buďte první!