Filmové premiéry: Nevydařená svatba a Eastwood jako tajemný pašerák
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Nevydařená svatba a Eastwood jako tajemný pašerák

20. 3. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Randění naslepo jako následek nevydařené svatby, režijní debut dcery významné dokumentaristky Heleny Třeštíkové, roztomilý příběh malého sobíka, tajemný pašerák v podání Clinta Eastwooda a jedno z nejžalostnějších nádraží světa. Tento týden přináší českým divákům pětici filmových premiér.

LOVEní
Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma za žádnou cenu nechce.

zdroj: Bontonfilm

Manželské etudy: Nová generace
Mirka a Kuba se seznámili na technoparty, narodila se jim dcera a rozhodli se vzít. Svatbou začíná sedm let štěstí, lásky i bolestivých pádů. Mladá dvojice čelí odvěkým výzvám, ale také lákadlům a záludnostem života v současném Česku. Přichází stěhování za město, druhé dítě, hypotéka, krize. Dokáže rodina společně překonat největší překážku? Pomocí časosběrné metody zachycuje Hana Třeštíková ve svém režijním debutu soukromá dramata strhujícím způsobem. Navazuje tak na dílo své matky Heleny, která tento populární formát proslavila.

zdroj: Aerofilms

Putování se sobíkem
Náš hrdina je malý sob a jmenuje se Ailo. Právě se narodil v Laponsku, což je krajina na severu Evropy, jejíž největší část leží až za polárním kruhem. Nezní to moc povzbudivě. Takový sobík si ale na drsné podmínky snadno navykne. Hned po narození se dokáže rychle postavit na nohy, stačí mu na to pouhých pět minut. Za dalších pět minut se naučí chodit a do čtvrt hodiny umí plavat i pelášit sněhem. Díky svým širokým kopýtkům se může v závějích pohybovat rychle a na pastvu také není příliš náročný. Spokojí se s trochou trávy i mechu, ale jeho nejoblíbenější pochoutkou je lišejník. A jestli je mu zima? Kdepak. Mohutná srst mu umožňuje přežít teplotu i okolo -40°C. Při svém putování Laponskem Ailo potkává další obyvatele této nádherné krajiny. Ať již hbitého hranostaje, nebezpečné vlky, chytrého rosomáka, polární lišku, chundelatou veverku, tichou sovu nebo vysoko létajícího orla.

zdroj: Cinemart

Pašerák
Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu.

zdroj: Vertical Entertainment

Central Bus Station
Central Bus Statiton je jedním z nejžalostnějších nádraží na světě. Vizionářské plány architekta o budově, která své návštěvníky pohltí, se proměnily v nekonečné bludiště chodeb. Dar občanům Tel Avivu nyní slouží imigrantům z celého světa, kteří v Izraeli hledají lepší budoucnost. Yonatan budovou provází již 17 let a dokáže těm, kteří se s ním na pouť vydají, ukázat druhou stranu významu nádraží. Yonatan totiž ví, že sestoupit do útrob stavby znamená nalézt sám sebe, ale i společnost, jež křísí své hodnoty, opečovává původní tradice a chce svůj domov bránit. I tím se budova stává opravdovým odrazem společnosti tam venku.

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na LOVEní
Kam zajít na Manželské etudy: Nová generace
Kam zajít na Putování se sobíkem
Kam zajít na Pašerák
Kam zajít na Central Bus Station

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub LOVEní
Fanklub Manželské etudy: Nová generace
Fanklub Putování se sobíkem
Fanklub Pašerák
Fanklub Central Bus Station

Zatím bez komentáře, buďte první!