Filmové premiéry: Nepotrestaný komunistický zločinec a návrat Angeliny Jolie jako Zloby
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Nepotrestaný komunistický zločinec a návrat Angeliny Jolie jako Zloby

17. 10. 2019 – 9:06 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Příprava vraždy nepotrestaného zločinného komunistického prokurátora z 50. let, návrat Angeliny Jolie jako Zloby, královny všeho zlého, originální akční žánr, který nemá v české kinematografii obdoby, snaha o důstojný odchod ze světa, nekompromisní portrét zvráceného psychopatického násilníka a celovečerní studentský film V zajetí sítě. Tento týden přináší šest filmových premiér a navíc několik animovaných snímků a dětských pásem z mezinárodního festivalu Anifilm.

Staříci
Z amerického Oregonu přilétá na pražskou Ruzyň emigrant Vlastimil Reiner (Jiří Schmitzer), válečný veterán a bývalý politický vězeň. Je mu už hodně přes osmdesát, je připoutaný na invalidní vozík a do značné míry odkázaný na pomoc ostatních. Proto na něj už na letišti čeká Antonín (Ladislav Mrkvička), dávný kamarád z protikomunistického odboje. Záhy vyjde najevo, že Vlasta přijel do Česka uskutečnit poslední misi svého života. Chce vypátrat a zabít komunistického prokurátora Václava Mráze, kterého porevoluční soudy nedokázaly nebo nechtěly za jeho zločiny z 50. let potrestat. Vlastimil přemluví Antonína, aby mu s akcí pomohl. Tonda si vypůjčí od vnuka starou obytnou dodávku a upraví ji tak, aby se v ní mohl Vlasta pohybovat. Oba starci vyrážejí na pro ně velmi obtížnou cestu za odplatou. Příběh filmu je volně inspirovaný skutečnými událostmi z přelomu tisíciletí, kdy se jednaosmdesátiletý emigrant a politický vězeň Pravomil Raichl spojil se svým starým kamarádem z kriminálu a s jeho pomocí chtěl na veřejnosti demonstrativně zastřelit Karla Vaše, zločinného komunistického prokurátora z 50. let. Mstitelé si stanovili datum na den výročí komunistického puče, ale večer před vykonáním pomsty válečný hrdina Raichl zemřel. Ve filmu se však tvůrci rozhodli jeho kontroverzní misi doopravdy odstartovat.

zdroj: Cinemart

Zloba: Královna všeho zlého
Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce.

zdroj: Falcon

První akční hrdina
Mladý filmový fanoušek zjišťuje, že se stal hlavním hrdinou akčního filmu, který navzdory jeho vůli vytváří nevyzpytatelný Režisér. Podaří se mu díky znalosti žánrových pravidel porazit zákeřné padouchy a zachránit svou životní lásku? Krátký film debutujícího Jana Haluzy skládá poctu tvorbě Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka i nejslavnějším hollywoodským akčňákům. To vše v originální hře s postupy akčního žánru, jaká v české kinematografii nemá obdoby.

zdroj: Bontonfilm

Dobrá smrt
Musela se dívat, jak její matka umírá na tehdy nediagnostikovatelnou svalovou dystrofii. I tělo dvaasedmdesátileté Janette ochabuje, nemoc rychle postupuje. Rozhodla se, že na rozdíl od matky ze světa odejde důstojně. Ovšem Velká Británie jí legální možnost „dobré smrti“ nenabízí. Pro eutanazii si musí dojet do Švýcarska. S vnitřním klidem organizuje svůj odchod, zatímco Janettini blízcí prožívají emocionální bouři – především její syn, který rovněž trpí dystrofií. Vztahové drama se stupňuje s blížící se smrtí.

zdroj: Falcon

U Zlaté rukavice
Nekompromisní portrét zvráceného psychopatického násilníka ovládaného nenávistí k ženám, sexuální nenasytností a sentimentalitou, ale také sociální studie o odvrácené straně tehdejšího ekonomického zázraku v Německu, kdy jednotlivci zmítáni válečným a poválečným chaosem trpěli naprostým nedostatkem sebedůvěry.

zdroj: Film Europe

V zajetí sítě
S nápadem natočit celovečerní studentský film přišli studenti Matěj Danielčík a Matěj Krátký, kteří studují obor multimediální tvorba na jedné ze středních škol v Hradci Králové, když přemýšleli o tom, kde budou vykonávat svou odbornou praxi. Jelikož chtěli mít praxi, co nejvíce v oboru, obrátili se na učitele odborného předmětu, zda by nemohli uskutečnit praxi právě pod jeho dohledem. Následně se domluvili, že cílem celé praxe bude právě natočení celovečerního hraného filmu.

zdroj: Archiv

Anifilm:
- Skončím prostě na ulici
- Zubatá nekouše - pásmo pro děti od 9 let
- Ke startu připravit! - pásmo pro děti od 6 let

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Staříci
Kam zajít na Zloba: Královna všeho zlého
Kam zajít na První akční hrdina
Kam zajít na Dobrá smrt
Kam zajít na U Zlaté rukavice
Kam zajít na V zajetí sítě
Kam zajít na Skončím prostě na ulici - Anifilm

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Staříci
Fanklub Zloba: Královna všeho zlého
Fanklub První akční hrdina
Fanklub Dobrá smrt
Fanklub U Zlaté rukavice
Fanklub V zajetí sítě
Fanklub Skončím prostě na ulici - Anifilm

Zatím bez komentáře, buďte první!