Filmové premiéry: Neporazitelná bojovnice a útěk před nacisty
zdroj: Foto: Warner Bros

Filmové premiéry: Neporazitelná bojovnice a útěk před nacisty

31. 5. 2017 – 10:54 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dlouho očekávaný snímek o neporazitelné bojovnici, úprk malých kluků do nacisty neokupované zóny na jihu Francie, prudce nekorektní dánská komedie o hledání nájemného zabijáka a příběh mladé židovky, která se na Valašsku ukrývá před hrozbou deportace v období II. světové války. V tomto týdnu čekají na české diváky 4 filmové premiéry.

Wonder Woman
Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku muže ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností … a svůj skutečný úděl.

zdroj: Vertical Entertainment

Z Paříže do Paříže
Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají.

A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství.

zdroj: Cinemart

Zabijáci z maloměsta
Prudce nekorektní dánská komedie o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést. Otázka zní: stojí to za ty následky?

Když hledáte fajnové řemeslníky, Iba a Edwarda rozhodně nevolejte. Jsou to totiž flákači a hochštapleři. I takové řemeslo má ale zlaté dno. Úspory na horší časy utěšeně narůstají, teď ještě vypořádat se s neuspokojivým manželským životem. Jenže rozvod stojí peníze. Spoustu peněz. A Ib s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné. Přichází spásná myšlenka. Na internetu seženete všechno. I ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat… Divoký tanec začíná!

zdroj: Film Europe

Tehdy spolu
Příběh vypráví o mladé Židovce Terezce Zágorové, která se na Valašsku ukrývá před hrozbou deportace v období II. světové války.

Terezka přijíždí na Valašsko z Plzně ke své tetě na vesnici. Snaží se zapadnout do nového prostředí, poznává tradiční řemesla, tradice, domácí zvířata a také zde prožívá svoji první dětskou lásku.  Avšak tíha válečné doby doléhá i na venkov a dívka si musí dávat pozor, aby její tajemství nikdo neodhalil.

zdroj: A-Company

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Wonder Woman
Kam zajít na Z Paříže do Paříže
Kam zajít na Zabijáci z maloměsta

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Wonder Woman
Fanklub Z Paříže do Paříže
Fanklub Zabijáci z maloměsta
Fanklub Tehdy spolu

Zatím bez komentáře, buďte první!