Filmové premiéry: Návrat Terminatora a aplikace přinášející smrt
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Návrat Terminatora a aplikace přinášející smrt

30. 10. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger zpět ve svých ikonických rolích, devatenáctiletý mladík v protialkoholní léčebně, aplikace předpovídající zbývající čas do smrti, rozpadající se svět mladého ředitele oblastního divadla, návrat ikonické výstřední rodinky v animované podobě a tradiční ikonografie duchařských filmů. Tento týden přináší 8 filmových premiér.

Terminátor: Temný osud
Cynická osamělá ranařka, která se ke světu chová stejně drsně, jako se svět chová k ní. Přesto se ho znovu pokusí spasit, když se ujme ochrany dívky jménem Dani, kterou se z budoucnosti vydal zlikvidovat vylepšený model Terminátora. V epické bitvě proti zdánlivě neporazitelnému nepříteli budou Sarah pomáhat Grace (Mackenzie Davis), hybrid člověka a androida, a starý dobrý Terminátor T-800 v podání Schwarzeneggera. I tak však bude převaha na straně jejich nepřítele.

zdroj: Cinemart

Abstinent
Devatenáctiletý Adam (Josef Trojan) je pacientem protialkoholní léčebny. Ocitá se tak na místě, které si většina lidí spojuje s už staršími, profesionálními opilci. Jenže realita je jiná. Alkoholově závislými se stávají čím dál častěji i velmi mladí lidé. Stačí k tomu málo. Adam měl život před sebou. Zbývalo mu jen dodělat maturitu, poslat přihlášku na vejšku. Ale to nespěchalo, byly to hlavně správné časy na pořádnou pařbu s partou, na rande s holkou nebo na pivko či něco ostřejšího s kámošem. Adam byl přesvědčený, že má všechno pod kontrolou. Pití vnímal jako účinný lék proti nudě, připadal si po něm mnohem odvázanější a vtipnější. A jeho rodiče? Ti byli v pohodě a díky bohu si ho moc nevšímali.

Jenomže pak se to podělalo a přišel nevyhnutelný průšvih. Adam se nedobrovolně dostal do léčebny. Zde přísnému odvykacímu režimu zpočátku vzdoruje, setkává se s dalšími pacienty a s jejich životy poznamenanými alkoholovou závislostí. Negativní postoj k léčbě a v podstatě i k vlastnímu životu Adamovi vydrží do chvíle, než se sblíží s empatickým terapeutem. Nehostinné prostředí léčebny se pro Adama mění v útočiště a postupně se stává místem sebereflexe nedávné události, která nenávratně změnila jeho život.

zdroj: Cinemart

Stáhni a zemřeš
Parta přátel si pro legraci nainstaluje aplikaci, o které se tvrdí, že umí předpovědět čas zbývající do smrti. Je to trapný pokus o žert nebo již každému začal děsivý odpočet?

zdroj: Vertical Entertainment

Hra
Svět Petra (Jiří Mádl), mladého ředitele oblastního divadla, se začne rozpadat poté, co se rozhodne zrealizovat svůj sen, ambiciózní adaptaci Euripidova klasického dramatu o Faidře. Během zkoušek přijde o dva hlavní protagonisty a město mu vyhrožuje krácením rozpočtu kvůli politickému obsahu jeho adaptace. Petr se zamiluje do hlavní herečky Karolíny (Elizaveta Maximová). Napětí doma se stupňuje. Petr se rodinného života příliš neúčastní ani jako manžel, ani jako otec. Krátce před premiérou ho obě ženy opouští. Jeho žena (Marika Šoposká) už toho má dost a Karolína prostě zmizí. Petr se na poslední chvíli snaží zachránit své dílo, ale hra je fiasko. Zničený začne lepit dohromady střípky svého rozbitého života. Ale není na to už pozdě?

zdroj: Pilot film

Addamsova rodina
Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Antologie města duchů
Zapadlou vesnicí Irénée-les-Neiges kdesi v Québeku otřese smrt jednadvacetiletého Simona. Příjezd psycholožky však pragmatická starostka odmítá – s tragédií se podle ní uzavřená komunita, skládající se ze skromného počtu 215 obyvatel, dokáže vyrovnat sama. Opak je ale pravdou: mrazivé dny se táhnou do nekonečna, staré pořádky jsou neudržitelné a z mlhy se pozvolna vynořují tajemné postavy. Avšak to, co se zdá být divné a nepochopitelné, má někdy mnohem povědomější základ, než bychom si přáli. Melancholický i vtipný, poetický i politický snímek québeckého režiséra Denise Côtého využívá tradiční ikonografii duchařských filmů k metaforickému vyprávění o našem strachu z „jiného“.

zdroj: Film Europe

Sólo
Martin P. je mladý argentinský klavírní virtuoz a skladatel, který poslední čtyři roky svého života strávil v ústavu pro duševně choré El Borda v Buenos Aires, největším psychiatrickém zařízení latinské Americe. Dětský hudební génius a nejslibnější talent své generace se nyní pokouší najít způsob jak překonat své psychiatrické onemocnění a vrátit se k životu venku za zdmi sanatoria i na koncertní pódia, zatímco pracuje na své nové skladbě Enfermaria. Sólo vypráví vyjímečný a zároveň univerzální příběh o posedlosti tvorbou a dokonalostí, popisujicí evoluci lidské bytosti, která čerpá svou sílu ze své citlivosti.

zdroj: Artcam

Šťastné a veselé
O Vánocích, když si všichni vzájemně přejí "šťastné a veselé", se propletou osudy několika velmi rozdílných lidí. Osamělá cukrářka Verica, která už dávno přestala hledat toho pravého, v krátkém sledu potká najednou hned několik mužů, kteří ji každý svým způsobem okouzlí. Kdo je lepší - malíř pokojů Ljubo, který se otočí za každou sukní, operní zpěvák Martin, který, když je nervózní, musí okamžitě sníst něco sladkého nebo pěstitel zeleniny nadstandardních rozměrů Tomo? Najednou je ve Vericině životě tolik mužů... Verica však není v tomto příběhu jediná žena.

Jsou zde dvě zdravotní sestry, které se snaží pochopit, jak funguje mužský mozek, Tomova dcera Brankica - operní pěvkyně, která relaxuje při řízení traktoru a štípání dřeva, Vericina nemocná sestra a její přítelkyně. Ani výčet mužských postav výše není úplný. Nesmíme zapomenout na Brankičina bývalého - milovníka rychlých aut Mislava, který má po rozchodu s ní prostě smůlu a zahradníka Karla. Jak se tyto postavy promíchají, kdo se do koho zamiluje? A podaří se chřipkou decimované záhřebské opeře nacvičit představení Dona Giovanniho? A jak s tím souvisí skupinka švábů, zvýšený počet otrav jídlem, medové perníčky a vycpaná ryba? Kolik lidí ve filmu umře? A kolik je vlastně v Chorvatsku domácností obývaných pouze jedním člověkem? Na některé z vyřčených otázek nám dá odpověď romantická komedie Šťastné a veselé.

zdroj: Balkanfilm

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Terminátor: Temný osud?
Kam zajít na Abstinent?
Kam zajít na Stáhni a zemřeš?
Kam zajít na Hra?
Kam zajít na Addamsova rodina?
Kam zajít na Antologie města duchů?
Kam zajít na Sólo?
Kam zajít na Šťastné a veselé?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Terminátor: Temný osud
Fanklub Abstinent
Fanklub Stáhni a zemřeš
Fanklub Hra
Fanklub Addamsova rodina
Fanklub Antologie města duchů
Fanklub Sólo
Fanklub Šťastné a veselé

Zatím bez komentáře, buďte první!