Filmové premiéry: Návrat Sedmi statečných a moderní špionážní drama
zdroj: Forum Film CZ & SK

Filmové premiéry: Návrat Sedmi statečných a moderní špionážní drama

21. 9. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Proměnlivá doba, která směřovala k událostem Pražského jara i srpnové okupaci, dokument nahlížející do životů tří mimořádných jazzmanů, čápi, doručující balíky pro internetového giganta, moderní vize klasického příběhu sedmi statečných, život ve vyšší společnosti a příběh modelky toužící po štěstí a slávě. Ve 37. týdnu tohoto roku nás čeká 6 filmových premiér a digitálně restaurovaný snímek na motivy románu Karla Čapka, Krakatit.

Krycí jméno Holec
Napínavý snímek na motivy povídky nedávno zesnulého režiséra Jana Němce Italská spojka se odehrává mezi Prahou a Vídní v dramatickém roce 1968. Proměnlivá doba, která směřovala k událostem Pražského jara i srpnové okupaci, je rámcem pro moderní špionážní drama s milostnými motivy, jehož hlavní hrdinové jsou ve vypjatých společenských okamžicích postaveni před zásadní volbu mezi kolaborací a hrdinstvím. Fiktivní příběh se opírá o skutečné situace své doby i reálné osoby.

zdroj: Falcon

Pára nad řekou
Celovečerní hudební dokumentární film nahlíží ve sledu absurdních obrazů do životů tří mimořádných jazzmanů: trumpetisty Laca Décziho, saxofonisty Ľubomíra Tamaškoviče a kontrabasisty Jána Jankejeho, kteří kdysi uprchli ze Sověty okupovaného Československa na západ, kde zazářili po boku renomovaných světových hudebníků a pustili se do jazzové války proti popu.

Film režisérů Filipa Remundy a Roberta Kirchhoffa vypráví o křehké pomíjivosti slávy, která se tolik podobá páře, jež se tiše objeví a zase zmizí nad tekoucí řekou.

zdroj: Bontonfilm

Čapí dobrodružství
Čápi nosí děti... nebo tomu tak alespoň bývalo. Nyní doručují balíky pro globálního internetového giganta Cornestore.com. Junior, nejlepší čapí doručovatel společnosti, má být povýšen, náhodně však aktivuje stroj na výrobu dětí, který vyprodukuje rozkošnou holčičku. Zoufale se snaží doručit tento balíček bez potíží, než to prokoukne šéf. Junior a jeho přítel Tulip, jediný člověk na Čapí hoře, tak závodí s časem a pokouší se o svoji vůbec první dodávku dítěte - v divoké a objevné cestě, která by mohla utvořit nejen jednu rodinu, ale i vrátit čápům jejich původní skutečné poslání

 

zdroj: YouTube.com

Sedm statečných
Režisér Antoine Fugua přináší na plátna kin vlastní moderní vizi klasického příběhu sedmi statečných. Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Café Society
Bobby (Jesse Eisenberg) pochází z Bronxu. Žije s věčně se hašteřícími rodiči a bratrem Benem (Corey Stoll), který jako čistokrevný amorální gangster zastává názor, že každý problém se dá snadno vyřešit hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potřebuje změnit prostředí. Odlétá do Hollywoodu, kde začne pracovat jako poslíček pro strýčka Phila (Steve Carell), který je mocným agentem filmových hvězd. Vstupuje do světa opojných večírků, plných celebrit, modelek, playboyů, producentů a politiků. Na první pohled se však zamiluje do strýcovy půvabné asistentky Vonnie (Kristen Stewart). Problém je, že Vonnie má vážný vztah, takže se Ben musí spokojit s pouhým kamarádstvím. Ale nic netrvá věčně, Vonnie se s přítelem rozejde a velmi rychle opětuje Benovy city. Jeho nabídku k sňatku však odmítá.

Zlomený Bobby se vrací do New Yorku, kde začne pracovat s bratrem Benem, který si otevřel noční klub. Z Bobbyho se stává velmi schopný impresário a z klubu Les Tropiques jeden z nejvyhledávanějších ve městě. Přestože Bobby stále miluje Vonnie, sblíží se s Veronikou (Blake Lively), okouzlující dámou z vyšší společnosti. Svatba. Veroničino těhotenství. Benův život se zdá šťastný. Ale jen do toho večera, kdy do dveří Les Tropiques vstoupí Vonnie.

zdroj: Bioscop

Neon Demon
Film vypráví o začínající mladé modelce Jesse (Elle Fanning), která odjede do Los Angeles, aby zde našla štěstí a slávu. Její mládí a vitalita je ale pohlcena skupinou žen posedlých krásou, které se budou snažit jí vzít všechno, co má a co samy chtějí.

zdroj: Film Europe

Krakatit
Román Karla Čapka Krakatit zfilmoval Otakar Vávra již záhy po druhé světové válce a pojal jej jako horečnatě expresivní varování před jadernou zkázou. V roce 1980 se k tomuto dílu vrátil znovu, tentokrát však zdůraznil násilnou aktualizaci výchozího textu ve smyslu zákeřných imperialistických piklů.

Hlavní hrdina vědec Prokop se ocitá ve smrtelném ohrožení, když chce zabránit zneužití svého epochálního vynálezu třaskaviny Krakatit dvěmi skupinami lidí, kteří s její pomocí chtějí ovládnout svět.

zdroj: YouTube.com

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Krycí jméno Holec?
Kam zajít na Pára nad řekou?
Kam zajít na Čapí dobrodružství?
Kam zajít na Sedm statečných?
Kam zajít na Café Society?
Kam zajít na Neon Demon?
Kam zajít na Krakatit?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Krycí jméno Holec
Fanklub Pára nad řekou
Fanklub Čapí dobrodružství
Fanklub Sedm statečných
Fanklub Café Society
Fanklub Neon Demon
Fanklub Krakatit

Zatím bez komentáře, buďte první!