Filmové premiéry: Návrat oblíbených kutilů a česko-slovenská taneční lovestory
zdroj: Bioscop

Filmové premiéry: Návrat oblíbených kutilů a česko-slovenská taneční lovestory

6. 6. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Oblíbení kutilové opět na scéně, ženská verze Dannyho parťáků, dynamická lovestory plná tance a hudby, pokus o racionální vysvětlení nevysvětlitelných příběhů, Cate Blanchett v kůži třinácti rozdílných postav a vynález chytré drogy, která není zakázaná italským právem. Tento týden přináší 6 filmových premiér a digitálně restaurovanou verzi válečného dramatu Obchod na korze.

Pat a Mat znovu v akci
Přestěhovali se do nových domů, kde na ně čekají nové kutilské výzvy a nové příhody. Pro Pat a Mata není nic problém, ať již se jedná o boj s rojem včel, opravu elektrické sekačky, ucpaný odpad, boj s krtkem nebo stavbu nové skalky. Pro kutily není žádná komplikace překážkou a žádná výzva dostatečně velká. Vyčistit komín? Postavit nový plot? Naši kutilové si dokáži poradit s každým problémem. Kuťení je pro ně zábava a dokážou si ho patřičně užít. Našim kutilům vůbec není cizí ani moderní řešení a tak se stanou odborníky v užití solární energie nebo instalaci bezpečnostních kamer.

zdroj: Bioscop

Debbie a její parťačky
Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu.

zdroj: Vertical Entertainment

Backstage
Dnešní teenageři nerevoltují dlouhými vlasy, dnes jede urban culture, street dance, hip-hop, rap, youtubering a taneční crew! Backstage je příběhem taneční skupiny, která se protlouká na malém městě a sní o velkém světě. Kdy se jí dveře do nablýskaného světa showbusinessu opravdu otevřou, vztahy a charaktery ve skupině jsou podrobeny velmi tvrdé zkoušce. Backstage je film o tanci, hudbě, vášni a především je to film o mladých lidech, síle přátelství, jejich vztazích, jejich životech, jejich snech, o tom, že jsou ochotni udělat a obětovat cokoli, aby svůj sen uskutečnili. Backstage je taneční film, kde mají choreografie a rytmus stejný význam , jako silný a čistý příběh.

zdroj: Bontonfilm

Obchod na korze
V roce 1942 přijímá fašistická vláda tzv. Slovenského štátu norimberské zákony. Zabavené židovské podniky předává do rukou prověřených slovenských občanů. Truhlář Tono Brtko, poctivý a slušný člověk, pod nátlakem chamtivé manželky a vysoce postaveného švagra neochotně přijme arizační dekret na galanterní krámek stařičké paní Rozálie Lautmannové. Polohluchá paní nechápe, co se v zemi děje, a považuje Tona za svého pomocníka. Doma a na veřejnosti ovšem Brtko předstírá, že „arizuje". Ve skutečnosti u paní Lautmannové renovuje letitý nábytek, zatímco ona o něj pečuje jako o syna. Nadejde však den, kdy všichni Židé z městečka obdrží předvolání k transportu a Tono musí přiznat barvu.

zdroj: Archiv

Ghost Stories
To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů.

Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem.

Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel.

zdroj: Cinemart

Manifesto
Snímek Manifesto režiséra Juliana Rosefeldta z roku 2016 skládá hold proměnlivé tradici a literární kráse uměleckých manifestů a zároveň kriticky zkoumá roli umělce v dnešní společnosti.

Manifesto čerpá z textů psaných futuristy, dadaisty, členy hnutí Fluxus, suprematisty, situacionisty, vyznavači hnutí Dogma 95 a příslušníky dalších uměleckých skupin a také z úvah jednotlivých umělců, architektů, tanečníků a filmařů. Režisér Rosefeldt sestříhal a znovu poskládal třináct koláží, které pojednávají o uměleckých manifestech a skrze objektiv kamery předávají myšlenky tvůrců, jako jsou Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevič, André Breton, Sturtevant, Sol LeWitt, Jim Jarmusch a další.

Tyto „nové manifesty“ se pak prostřednictvím držitelky Oscara Cate Blanchett proměňují v moderní výzvu k akci. Herečka se zde vtěluje do třinácti různých postav, mezi nimiž najdeme například učitelku, loutkářku, hlasatelku zpráv, dělnici v továrně nebo muže bez domova, a v neočekávaných kontextech vdechuje nový život proslulým i méně známým slovům uměleckých prohlášení.

zdroj: Artcam

Profesoři zločinu
Pietro Zinni je vzdělaný, slušný, bezúhonný člověk; univerzitní výzkumník, který naléhavě potřebuje prodloužit smlouvu, aby si mohl dovolit alespoň trochu slušný život… a novou myčku pro svou přítelkyni. Místo vyššího platu ale přijde tvrdá rána. Pietrovo místo je zrušené a brilantní neurobiolog stojí před těžkou volbou, co si počít se svízelnou životní situací. Není v ní zdaleka sám. A společně s propuštěnými kolegy z různých oborů se Pietro rozhodne k netradičnímu řešení: vynálezu chytré drogy, která není zakázaná italským právem.

zdroj: Archiv

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Pat a Mat znovu v akci?
Kam zajít na Debbie a její parťačky?
Kam zajít na Backstage?
Kam zajít na Obchod na korze?
Kam zajít na Ghost Stories?
Kam zajít na Manifesto?
Kam zajít na Profesoři zločinu?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Pat a Mat znovu v akci
Fanklub Debbie a její parťačky
Fanklub Backstage
Fanklub Obchod na korze
Fanklub Ghost Stories
Fanklub Manifesto
Fanklub Profesoři zločinu

Zatím bez komentáře, buďte první!