Filmové premiéry: Nájezdníci z Lego DUPLO a ďábel v těle malého chlapce
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Nájezdníci z Lego DUPLO a ďábel v těle malého chlapce

4. 2. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dvě zdánlivě nesouvisející události propojené děsivým způsobem, nové pokračování ze světa oblíbené skládačky, druhý celovečerní film Jiřího Mádla, dvojice vyjímečných žen ve sporu o jeden trůn a drama zasazené do neutěšeného průmyslového města kdesi ve Švédsku. Tento týden přináší 5 filmových premiér a inspirativní portrét zasloužilého sokola z moravských Křenovic.

Potomek
Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Lego®příběh 2
V pokračování úspěšného animovaného filmu "LEGO® příběh”, se opět setkáme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města. Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat.

Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu. Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou.

zdroj: Vertical Entertainment

Na střeše
Profesor Rypar (Alois Švehlík) poskytne dočasné útočiště Songovi (Duy Anh Tran), mladému Vietnamci, jehož našel ukrytého na střeše svého domu. Mohou však dva takto odlišní lidé vůbec sdílet jeden prostor, aby z toho nebyla katastrofa? Pomůže jim v tom jejich drzý plán? Soužití nevraživého pána, rozzlobeného na celý svět, který mu neuchopitelně uniká a mladíka, který hledá východisko ze zoufalé situace v neznámém městě, přináší mnoho třecích ploch, tragikomických situací, ale i překvapivých nápadů a řešení. Každý z nás totiž potřebuje, aby jej někdo potřeboval. A Song potřebuje kromě teplého oblečení a střechy na hlavou někoho, kdo mu bude důvěřovat. Lze však důvěřovat neznámému klukovi? Profesor Rypar se o to pokusí i za cenu, že musí sem tam slevit ze svých zásad a jeho střecha se musí trochu rozšířit. Ale dokáže Song tuto důvěru skutečně oplatit?

zdroj: Falcon

Marie, královna skotská
Bylo jí pouhých šest dní, když se po smrti otce stala Marie (Saoirse Ronan) skotskou královnou. V šestnácti přidala díky sňatku titul královny francouzské, ale když o dva roky později ovdověla, srdce ji odtáhlo domů. Osmnáctiletá dívka musela od počátku obhajovat svůj trůn před rebelujícími skotskými klany, navíc čelila otevřenému nepřátelství rodově spřízněné anglické královny Alžběty (Margot Robbie), jejíž vládu odmítala uznat. Averze to byla oboustranná, Alžbětě Marie vadila nejen jako vzpurná rivalka, ale i jako matka budoucího krále Jakuba. Anglická panovnice totiž v tomto směru měla z mnoha příčin jen mizerné vyhlídky. Na druhou stranu obě panovnice spojovala jejich izolovanost v prostředí tvořeném výhradně muži, díky němuž získaly vzájemné pochopení, dokonce i respekt. Britské ostrovy však byly pro dvě tak silné ženy příliš malé a obě to věděly. Otázkou bylo jen, která z nich se rozhodne udělat první krok k eliminaci té druhé, a jak moc je to bude bolet.

zdroj: Cinemart

Goliáš
Pro sedmnáctiletého Kimmieho přichází dospělost až příliš rychle. Jeho otec nastupuje do vězení, aby si odpykal trest, a od syna se očekává, že naváže na jeho kriminální činnost. Kimmie ale není na něco podobného připravený. Drama zasazené do neutěšeného průmyslového města kdesi ve Švédsku je zneklidňujícím obrazem společenských proměn země i rozpadu tradičních patriarchálních struktur.

zdroj: Film Europe

Dobrý život sokola Bendy
Inspirativní portrét Mirka Bendy, zasloužilého sokola z moravských Křenovic, obyčejného člověka s neobyčejnou vitalitou a ideály, kterého pojí dávné přátelství s univerzitním profesorem Ishikawou z Tokia, svou bezprostředností dokáže okouzlit dámy na sokolském plese v Paříži nebo si zaletí zacvičit do americké sokolovny v New Yorku za věrnou gardou sokolek. Filmový dokument o lidské vytrvalosti a houževnatosti, ale také o mizejícím světě sokolských ideálů.

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Potomek
Kam zajít na Lego®příběh 2? Ve vybraných kinech i ve 3D.
Kam zajít na Na střeše
Kam zajít na Marie, královna skotská
Kam zajít na Goliáš
Kam zajít na Dobrý život sokola Bendy

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Potomek
Fanklub Lego®příběh 2
Fanklub Na střeše
Fanklub Marie, královna skotská
Fanklub Goliáš
Fanklub Dobrý život sokola Bendy

Zatím bez komentáře, buďte první!