Filmové premiéry: Maskovaný zabiják a putování třináctiletého chlapce
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Maskovaný zabiják a putování třináctiletého chlapce

11. 12. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Místo Ježíška přichází maskovaný zabiják, 387 kilometrů dlouhá pouť třináctiletého chlapce, boj o záchranu arktické oblasti a pařížský svět bohémů a počátků erotické umělecké fotografie.

Černé vánoce
Studentka Reily (Imogen Poots) má po lehce traumatickém zážitku ze střetu s opačným pohlavím pifku na všechny chlapy a její spolubydlící na koleji ji v tom mohutně podporují, protože od čeho jiného jsou kámošky, že? Všechny se těší, jak si užijí vánoční svátky ve vyprázdněném univerzitním kampusu, z něhož většina studentů odjela strávit prodloužené volno s rodinami. I proto, že kvůli nevraživosti vůči opačnému pohlaví začalo být tohle sesterstvo dost nepopulární.

Dokonalou idylu plnou sněhu a blikajících světel naruší série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatní dívky uvědomí, že jim všem jde o život, ztratí jakoukoliv naději na únik. Mají jen dvě možnosti – pasivně čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Klíčová otázka zní, kdo proti nim vlastně stojí, a jestli můžou věřit některému z kluků, kteří jim přišli na pomoc.

zdroj: Cinemart

Yao
Třináctiletý Yao žije ve vesnici na severu Senegalu a je ochotný udělat vše pro to, aby se mohl setkat se svým hrdinou, kterým je Seydou Tall, slavný francouzský herec. Seydou je pozvaný do Dakaru, aby tam představil svou novou knihu, a po prvé navštíví zemi, ze které pochází. Aby si mladý Yao splnil svůj sen, naplánuje útěk a sám překoná 387 kilometrů, které ho dělí od hlavního města. Herec je dojatý jeho odhodlaností a rozhodne se doprovodit chlapce zpět domů. Na prašných a nejistých senegalských cestách však Seydou pochopí, že se přibližuje nejen k chlapcově vesnici, ale zároveň ke svým kořenům...

zdroj: Film Europe

Sněžná mela
Animák režiséra Aarona Woodleyho vypráví o skupince nezkušených hrdinů snažících se o záchranu arktické oblasti. Ďábelský génius Doc Walrus spřádá plány na urychlení globálního oteplování za účelem roztátí polárního kruhu.

zdroj: Vertical Entertainment

Curiosa
Paříž roku 1895, Pierre je dandy a básník. Spolu s přítelem Henrym jsou oba zamilovaní do Marie, dcery jejich básnického mentora. Ačkoliv Marie má ráda Pierra, vezme si Henryho, aby splatila tátův dluh. Pierre prchá do Alžíru, kde potkává uhrančivou Zohar. Poté co vezme Zohar zpátky do Paříže, začíná se vše pořádně komplikovat…

zdroj: Pilot film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Černé vánoce?
Kam zajít na Yao?
Kam zajít na Sněžná mela?
Kam zajít na Curiosa?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Černé vánoce
Fanklub Yao
Fanklub Sněžná mela
Fanklub Curiosa

Zatím bez komentáře, buďte první!