Filmové premiéry: Langmajer jako charismatický cynik a počátky skateboardingu v ČSSR
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Langmajer jako charismatický cynik a počátky skateboardingu v ČSSR

18. 9. 2018 – 10:46 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Charismatický cynik v podání Jiřího Langmajera, kultovní postavy českého a světového skateboardingu a první občan Polska s transplantovaným obličejem. Tento týden přináší 3 filmové premiéry a krátkometrážní dokument Miroslava Janka o šestnáctileté dívce trpící Rettovým syndromem.

Po čem muži touží
Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne k jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší?

zdroj: Cinemart

King Skate
Přilepit se k betonu. Vysvištět prostorem. Mít to všechno v pohybu. Skateboard! V šedi ČSSR 70. a 80. let něco úplně jiného, úplně nového. Láska na první pohled. Nekonečnej mejdan. Adrenalin. Kultovní postavy českého a světového skateboardingu v příbězích zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy za svobodou uprostřed komunismu.

zdroj: Aerofilms

Tvář
Hlavní hrdina Tváře – maloměstský podivín a excentrik Jacek – miluje heavy metal, svoji holku, malé auto a svého psa. Pracuje na staveništi, kde má vyrůst nejvyšší socha Ježíše na světě. Když jej nečekaně zmrzačí tragická nehoda, obrátí se k němu oči celé země – Jacek se totiž stane prvním občanem Polska, který podstoupí transplantaci obličeje. Tvář je odpoutaná, nekonvenční bajka o vnitřní síle a kráse, která virtuózně kloubí realismus, fantazijní prvky a černý humor.

zdroj: Film Europe

Markéta chce taštičku
Markétka je šťastná, když si může povídat, malovat nebo jezdit autobusem. Šestnáctiletá dívka trpí Rettovým syndromem, kvůli němuž má mít mentalitu dvouletého dítěte. Dokumentarista Miroslav Janek opět s empatií nahlíží do světa „jiných“ lidí, jejichž okolí musí přemýšlet nad jejich budoucností místo nich.

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Po čem muži touží?
Kam zajít na King Skate?
Kam zajít na Tvář?
Kam zajít na Markéta chce taštičku?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Po čem muži touží
Fanklub King Skate
Fanklub Tvář
Fanklub Markéta chce taštičku

Zatím bez komentáře, buďte první!