Filmové premiéry: Kontroverzní Miss World a přátelství se Sigmundem Freudem
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Kontroverzní Miss World a přátelství se Sigmundem Freudem

27. 5. 2020 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kontroverzní ročník soutěže Miss World, dospívání v časech Hitlerova obsazení Vídně, rovnováha mezi lidstvem a přírodou a Instagramové přátelství dvou naprosto rozdílných kultur. Tento týden přináší čtveřici filmových premiér.

Problémissky
V sedmdesátých letech byla soutěž Miss World nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Ale ročník 1970 byl doslova divokou jízdou a stal se skutečnou celosvětovou senzací…

zdroj: Bioscop

Trafikant
Sedmnáctiletého Franze vyšle maminka do Vídně, aby zde vypomáhal v trafice jejího známého. Jedním ze stálých zákazníků trafiky je i doktor Sigmund Freud. Navzdory rozdílnému věku a množství zkušeností se oba hrdinové stanou blízkými přáteli. Mladičký Franz, až po uši zamilovaný do kabaretní tanečnice Anežky, touží po radách, jak získat dívčino srdce. Ty mu však neumí dát ani renomovaný Freud. Film natočený podle bestselleru Roberta Seethalera citlivě zachycuje dospívání mladého chlapce v napjatém čase Hitlerova obsazení Vídně.

zdroj: Film Europe

Země medu
Hatizde Muratova žije s churavou matkou ve vesnici uprostřed odlehlé horské oblasti na Balkáně, nemají silnice, elektřinu ani tekoucí vodu. Hatizde je poslední z dlouhého rodu chovatelů divokých včel a pracně si vydělává na živobytí sběrem malých dávek medu a jejich prodejem v nejbližším městě vzdáleném pouhé čtyři hodiny chůze. Její pokojný život obrátí vzhůru nohama příjezd potulné rodiny se řvoucími stroji, sedmi bujarými dětmi a stádem dobytka. Hatidze se ke slibované změně staví optimisticky, ale netrvá dlouho a propukne střet, který odhaluje zásadní napětí mezi přírodou a člověkem, harmonií a nesouladem, zneužíváním a udržitelností.

zdroj: Artcam

#jsemtady
Věhlasný francouzský šéfkuchař Stéphane (Alain Chabat) žije poklidným životem a má všechny důvody, proč se cítit spokojeně. Přesto jedinou osobou, která jej udržuje naživu, je tajemná mladá Korejka Soo (Doo-na Bae), se kterou se náhodou spojil na lnstagramu. Baví se spolu na dálku o umění i sakurách, které právě rozkvétají, a zdá se, že si výborně rozumí navzdory vzdálenosti a všem jazykovým i kulturním bariérám.

Pak se jednou Stéphane rozhodne Soo nečekaně a bez ohlášení navštívit v jejím rodném Soulu. I když se ukáže, že tento impulsivní nápad na neohlášené setkání nebyl zrovna nejlepší, Stéphane díky tomu pozná mnoho nových přátel a jeho dobrodružství má nakonec úplně jiné rozuzlení, než které očekával. A na druhém konci světa dokonce dokáže obnovit zpřetrhaná pouta k svým blízkým.

zdroj: Cinemart

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Problémissky?
Kam zajít na Trafikant?
Kam zajít na Země medu?
Kam zajít na #jsemtady?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Problémissky
Fanklub Trafikant
Fanklub Země medu
Fanklub #jsemtady

Zatím bez komentáře, buďte první!