Filmové premiéry: Konec X-Menovské série a pohádková výhra dvojice loserů
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Konec X-Menovské série a pohádková výhra dvojice loserů

27. 8. 2020 – 11:16 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Čtveřice nových mutantů v posledním filmu ze série X-Men, pohádková výhra nezaměstnaných partnerů, časoprostorová mise za účelem záchrany světa, starobylé tajemství jednoho cirkusu a trojice příběhů otce a syna, zasazených do tří okamžiků, ve kterých stála Černá Hora, ale i celá Evropa, na rozcestí. Tento týden přináší kromě pěti filmových premiér i dokument o životě malíře Salvadora Dalího.

Noví mutanti
Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle “Dani” Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti – a vzájemné přátelství – podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí.

zdroj: Cinemart

Štěstí je krásná věc
Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska…

zdroj: Bioscop

Tenet
Tenet je očekávaný akční thriller režiséra Christophera Nolana. Tajný agent má nelehký úkol, pomoci cestování v čase má udělat vše proto, aby zabránil Třetí světové válce. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, ve které pro časoprostor neplatí pravidla, tak jak je známe.

zdroj: Vertical Entertainment

Křupaví mazlíčci
Co byste dělali, kdybyste dostali krabici sušenek ve tvaru zvířátek, které mají kouzelnou moc proměnit vás v jakékoli zvíře? Owen Huntigton žije pouze prací, jen těžko hledá čas na svou ženu a malou dcerku. A pak to přijde, Owen zdědí cirkus po svém strýčkovi. Tohle by mohla být šance na změnu, na dobrodružství a zábavu, na opravdový rodinný život. Malý cirkus je ale na pokraji krachu, nestíhá konkurenci obrovského zábavního řetězce, klauni, akrobati a další už jsou postarší a leccos je bolí. Tohle dědictví se zdá být spíš prokletím a pohromou, ale pak Owen objeví starobylé tajemství strýčka Boba. Krabici s kouzelnými sušenkami, které mohou proměnit člověka ve zvíře. A najednou je tu plno zvířat, která tančí, zpívají a předvádějí akrobatické kousky – a pak se s pomocí sušenky znovu promění do lidské podoby. Nic jim nemůže zabránit v úspěchu a oživit zašlou slávu! Nebo ano? Je tady totiž ještě Horatio, zákeřný bratr strýčka Boba, který chce kouzelný cirkus jen pro sebe. A aby ho získal, je schopen udělat úplně cokoli.

zdroj: Bontonfilm

Mezi dnem a nocí
Tří příběhy o otci a synovi jsou zasazené do tří okamžiků, ve kterých stála Černá Hora, ale i celá Evropa, na rozcestí.

První povídka nás zavede na konec 2. světové války do času, kdy se svět rozdělil na Východ a Západ. Černá Hora se vydala v rámci Jugoslávie pod vedením Josipa Broze Tita socialistickou cestou. Do vesnice kdesi v černohorských horách přijíždí skupina partyzánů, aby zvěstovala vítězství nad fašisty a zúčtovala se zrádci. Otec a jeho syn jsou partyzány postaveni před krutou volbu.

Ve druhém příběhu se dostaneme do okamžiku, kdy padla Berlínská zeď. Na letišti v Titogradu nocuje skupina cestujících, kterým byl zrušen noční let do Německa. Mezi nimi je i otec, který se těší domů, kde na něj čeká jeho malý syn. Jako talisman pro štěstí s sebou nosí nefunkční pero. Když s překvapením zjistí, že pero píše, dostane zlou předtuchu...

Poslední část filmu spadá do období po válce v Jugoslávii, ve které starší manželé ztratili jediného syna. Jeho ostatky se nikdy nenašly, a tak po nich otec pátrá. Z několikaletého pátrání je již unaven, kvůli své ženě, která je psychicky na dně, v něm ale stále pokračuje. Když ztratí všechnu naději, že svého syna najde, odhodlá se k zoufalému činu.

zdroj: Balkanfilm

Salvator Dalí: Hledání nesmrtelnosti
Dokument vás pozve na úchvatnou pouť za životem a tvorbou malíře Salvadora Dalího. Během této cesty vás postupně zavede na všechna místa neodmyslitelně spjatá s umělcovým životem. Uvidíte vesničku Port Lligat, kde pobýval velkou část svého života. Dále navštívíte jeho rodné město Figueres s Divadelním muzeem Salvadora Dalího i zámek v Púbolu, který koupil své manželce Gale. Chybět nebudou ani životní etapy z Paříže nebo New Yorku. Skrze jeho obrazy a dokumenty, z nichž některé jsou stále nepublikovány, nahlédnete do světa génia, jehož osobnost se sama o sobě stala uměleckým dílem.

zdroj: Pannonia Entertainment

Zatím bez komentáře, buďte první!