Filmové premiéry: Každodenní krveprolití a mercedes plný heroinu
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Každodenní krveprolití a mercedes plný heroinu

28. 2. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Opakované prožití vražedného dne, spisovatelský talent a touha po uznání, komentář k legendárnímu historickému výroku, pokračování úspěšné francouzské komedie, road movie o důstojnosti a odvaze přijmout jinakost a ukradený mercedes napěchovaný heroinem. V tomto týdnu se můžeme těšit na šestici filmových premiér.

Všechno nejhorší 2
Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost.

Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání.

zdroj: Cinemart

Colette: Příběh vášně
Mladinká Sidonie-Gabrielle Colette se zamiluje do o 15 let staršího, charismatického pařížského literáta Willyho. Poté, co se vezmou, je Colette z klidného venkovského prostředí katapultována do světa zářivých pařížských salónů a opojných večírků francouzské smetánky. Colette se přizpůsobuje novému životu, noří se do bohémského světa svého manžela. Inspirativní prostředí v ní probouzí kreativitu a spisovatelský talent. Píše první dílo ze série o Claudine. Willy jí dovolí publikovat pouze, pokud román vyjde pod jeho jménem. Fenomenální úspěch Claudine dělá z Willyho slavného spisovatele a z manželského páru opravdové celebrity. Jenže emancipovaná Colette touží po uznání. Jejich manželství se nejen vlivem Willyho nevěry a Colettina vzrůstajícího zájmu o ženy začíná hroutit. Willy se však své talentované ženy za žádnou cenu nehodlá vzdát..

zdroj: Bioscop

Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři
„Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři.” Tato věta, která zazněla na radě ministrů v roce 1941, zahájila etnické vyhlazování na východní frontě. Film je komentářem k tomuto výroku. Naše temné dějiny nejspíš nejlépe zachycuje zhrozený pohled anděla dějin, o němž píše Walter Benjamin, „jehož tvář je obrácena k minulosti. Kde vidíme řetězec událostí, tam on vidí jednu jedinou katastrofu, která neustále vrší trosky na trosky a vrhá mu je pod nohy. Anděl by chtěl setrvat na místě, vzbudit mrtvé a zcelit vše roztříštěné. Ale bouře, která se žene z ráje, se mu opřela do křídel s takovou razancí, že je již nedokáže přivřít. Nevyhnutelně ho odnáší do budoucnosti, k níž je otočen zády, zatímco před ním až do nebes narůstá hromada trosek. Této bouři pak říkáme pokrok.“

zdroj: Pilot film

Co jsme komu zase udělali?
Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali.

zdroj: Cinemart

Yomeddine
Bešaj žije v koptské kolonii pro leprotiky, kam ho jako dítě umístila jeho rodina. Má tu manželku a práci, která spočívá ve sbírání věcí na smetišti. Když manželka umírá, zbývá stárnoucímu muži v srdci jen velké prázdno a naléhavá nutnost něco změnit. Rozhodne se k riskantnímu podniku – se svým oslem a rozhrkanou károu se vydává na cestu, na jejímž konci, jak Bešaj doufá, se setká s otcem. Pro muže se zohaveným tělem představuje podobný podnik životní výzvu, kterou mu ulehčí společník, malý kluk s nezapomenutelným jménem Obama. Yomeddine je road movie o důstojnosti a odvaze přijmout jinakost, která se na první pohled může zdát ohyzdná.

zdroj: Desert Highway Pictures

Jižní vítr
Maraš (Miloš Biković) je na první pohled sympatický mladík. Nedávno se odstěhoval od rodičů a se svou dívkou Sofijí (Jovana Stojilković) si pořídil byt v centru Bělehradu. Srší energií a umí vydělat peníze. Bohužel, pouze nelegálně. Pracuje pro gang zlodějů aut, kterému šéfuje ostřílený mafián Car (Dragan Bjelogrlić). Ten se v branži udržel mnoho let díky své opatrnosti a díky tomu, že vždy ctil nepsaná pravidla mafie. Ve chvíli, kdy se stal dědečkem a začíná pomýšlet na "důchod", se ale díky Marašově neuváženému činu dostává do konfliktu s bělehradským narkobaronem Golubem (Nebojša Glogovac) i s policií, kterou Golub ovládá. Lehkovážný Maraš využil nečekané příležitosti a ukradl černý mercedes s bulharskou poznávací značkou. Tím dostal do problémů jak sebe, tak Cara a celý jeho gang. Na mercedes napěchovaný heroinem totiž netrpělivě čekal Golub.

zdroj: Balkan Film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Všechno nejhorší 2?
Kam zajít na Colette: Příběh vášně?
Kam zajít na Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři?
Kam zajít na Co jsme komu zase udělali??
Kam zajít na Yomeddine?
Kam zajít na Jižní vítr?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Všechno nejhorší 2
Fanklub Colette: Příběh vášně
Fanklub Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři
Fanklub Co jsme komu zase udělali?
Fanklub Yomeddine
Fanklub Jižní vítr

Zatím bez komentáře, buďte první!