Filmové premiéry: Kariéra bojovníka v utajení a fenomén Youtuberství
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Kariéra bojovníka v utajení a fenomén Youtuberství

13. 9. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jeden z nejpopulárnějších fiktivních hrdinů stínového světa špionáže, láska k vínu a vinařskému řemeslu, čtyřicetiletá Reese Witherspoon jako utržená ze řetězu a moderní svět Youtuberů. V tomto týdnu nás čekají 4 filmové premiéry, každoroční putovní přehlídka kolekce domácích a zahraničních filmů Projekt 100, restaurovaná verze Černého Petra a Chorvatské drama na motivy románu Jiřího Šotoly Tovaryšstvo Ježíšovo.

Americký zabiják
Film Americký zabiják, natočený na motivy velmi úspěšné knižní série zesnulého spisovatele Vince Flynna, představuje divákům v současnosti jednoho z nejpopulárnějších fiktivních hrdinů stínového světa špionáže: superagenta CIA Mitche Rappa. Když Rappovu slibnou budoucnost náhle zničí strašlivý výbuch násilí, zahájí kariéru bojovníka v utajení v předních liniích ve věku teroru. Nyní musí přijít na to, jak proměnit svůj vražedný vztek na motivaci k pronásledování těch, kdo chtějí zničit sny a tužby druhých lidí – ve světě, kde upřímnost není na denním pořádku.

zdroj: Vertical Entertainment

Víno nás spojuje
Jean (Pio Marmai) už deset let cestuje po světě a zpřetrhal všechna pouta, která ho spojovala s rodinou žijící v Burgundsku. Jeho otec ale vážně onemocní a tak se po letech musí vrátit do krajiny svého dětství. Je konec léta, blíží se vinobraní a po otcově smrti se Jean musí spolu se svými sourozenci Juliettou (Ana Girardot) a Jéremym (François Civil) domluvit, co bude se zděděným rodinným vinohradem. Otec jim odkázal vinohrad i dům s podmínkou, že bez souhlasu obou sourozenců žádný z nich nesmí volně nakládat se svým podílem a navíc každý má předkupní právo na podíly ostatních. Také musí zaplatit vysokou dědickou daň. A to je postaví před dilema – mají vinohrady, dům i vinařství udržet či prodat? Těžké rozhodování je především před Jeanem, který zanechal v Austrálii partnerku i syna.

Tři sourozenci tak od vinobraní do vinobraní, během jednoho vinařského roku, v rytmu střídajících se ročních období postupně upevňují nejen vztah k vinohradu ale i vztahy mezi sebou samými, mezi svými nejbližšími. Postupně je spojuje společná práce, vzpomínky na prožité dětství a především jejich láska k vínu a vinařskému řemeslu.

zdroj: Cinemart

Který je ten pravý?
Alici (Reese Witherspoon) je čtyřicet, má dvě děti, rozešla se s manželem a vrací se zpátky do města, kde se narodila a vyrostla. Zpátky ke kořenům! Doma si chce utřídit myšlenky a začít znovu od začátku. Vždyť život začíná až po čtyřicítce, říká se. Nemůže existovat lepší start než narozeninová party s kamarádkama! „Na svoje narozeniny to vždycky přeženu, utrhnu se ze řetězu . . a pak zpátky do normálu,“ těší se Alice. S návratem do normálu to ale nebude vůbec žhavé a její život nabere zcela nečekaný směr. Na oslavě potkává tři mladíky, s jedním z nich stráví noc a všem pak nabídne, že u ní mohou chvíli bydlet. Najednou má v domě o dost větší rodinu a také nebezpečně se rozvíjející romantický vztah, snad dokonce lásku. A pak se ve dveřích objeví bývalý manžel s kufrem v ruce.

zdroj: Bontonfilm

Nejsledovanější
Jsme svědky generačního přerodu audiovizuální zábavy. Televizní produkci konkuruje nezávislá tvorba internetových tvůrců, kteří už stihli zaujmout v žebříčcích celebrit první místa. Rodiče panikaří, když jejich děti tráví celý den přimrzlé u obrazovek notebooků a smartphonů. Nejsledovanější je komunikačním mostem mezi dvěma generacemi. Co to vlastně znamená být YouTuberem? A proč se stali YouTubeři fenoménem, který má už dnes na společnost nepřehlédnutelný vliv? Celovečerní dokument poodhaluje tajemství jejich úspěchu a nahlédne do každodenních životů, které drží stranou kamery. Vyslechne názory všech, kterých se sledování a vytváření YouTube videí dotýká. Rodičů dětí, marketingových specialistů, sociologů, psychologů a samotných diváků.

zdroj: Bontonfilm

V rámci projektu 100 se diváci mohou těšit na snímky Cesta na Měsíc, Podivuhodná cesta (hudba Jeff Mills), Planeta opic, Brazil, Matrix, Cesta do pravěku.

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Americký zabiják
Kam zajít na Víno nás spojuje
Kam zajít na Který je ten pravý?
Kam zajít na Nejsledovanější
Kam zajít na Cesta na Měsíc, Podivuhodná cesta (hudba Jeff Mills)
Kam zajít na Planeta opic
Kam zajít na Brazil
Kam zajít na Matrix
Kam zajít na Cesta do pravěku
Kam zajít na Černý Petr
Kam zajít na Tovaryšstvo Ježíšovo

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Americký zabiják
Fanklub Víno nás spojuje
Fanklub Který je ten pravý?
Fanklub Nejsledovanější
Fanklub Cesta na Měsíc, Podivuhodná cesta (hudba Jeff Mills)
Fanklub Planeta opic
Fanklub Brazil
Fanklub Matrix
Fanklub Cesta do pravěku
Fanklub Černý Petr
Fanklub Tovaryšstvo Ježíšovo

Zatím bez komentáře, buďte první!