Filmové premiéry: Iva Janžurová jako Teroristka a superhrdina Shazam
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Iva Janžurová jako Teroristka a superhrdina Shazam

3. 4. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vražedné myšlenky jedné vysloužilé učitelky, teenager obdařen superschopnostmi, příběh muže, jehož svět se zhroutí poté, co ho opustí celoživotní láska, nová dobrodružství legendárního Čtyřlístku a osud romské kapely, které ke startu pomohli diváci filmu Všechny moje děti. Tento týden přináší 5 filmových premiér a dokument o významném kameramanovi Jaroslavu Kučerovi.

Teroristka
Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“

zdroj: Cinemart

Shazam!
V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong).

zdroj: Vertical Entertainment

Věrní nevěrní
Luis Garrel si ve svém druhém celovečerním filmu zahrál hlavní roli muže, jehož svět se zhroutí poté, co ho opustí celoživotní láska. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství. Inteligentní romantická komedie se zlehka dotýká témat jako smutek, lítost, přitažlivost a věrnost. Garrel se podílel i na filmovém scénáři, který napsal spolu s renomovaným Jean-Claudem Carrierem.

zdroj: Film Europe

Velké dobrodružství Čtyřlístku
Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý z hrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků. Čí příběh bude nejkrásnější?

Čtyřlístek slaví 50. výročí, 15. května roku 1969 vyšel první příběh této legendární čtveřice z Třeskoprsk. Součástí oslav je i premiéra nového celovečerního animovaného filmu.

zdroj: Falcon

Jaroslav Kučera Zblízka
Všichni známe tituly jako Až přijde kocour, Démanty noci, Sedmikrásky, Všichni dobří rodáci, Adéla ještě nevečeřela, ale málokdo ví, že na jejich úspěchu má klíčový podíl kameraman Jaroslav Kučera (1929-1991). Tvůrci filmu (Jakub Felcman a Tomáš Michálek) vyzvali jeho spolupracovníky, rodinné příslušníky a znalce jeho rozsáhlého díla, aby se pokusili vystihnout jedinečnost Kučerova přínosu české i světové kinematografii. Zároveň nám umožní nahlédnout do veřejnosti neznámé experimentální tvorby.

zdroj: NFA

Kapela
Volné pokračování filmu Všechny moje děti s názvem Kapela se věnuje osudu romské kapely, které ke startu pomohli diváci filmu Všechny moje děti. V dokumentu sledujeme příběhy jednotlivých hudebníků, kteří se snaží se svou kapelou dostat mimo osadu – do blízkých míst, na různé společenské akce. Především by ale rádi vystoupili na pódiu jako známá a kvalitní hudební skupina. Jejich velkým cílem je multižánrový festival Pohoda v Trenčíně, Colours of Ostrava a další hudební festivaly, které navštěvují tisíce lidí. Sledujeme pouť kapely za sny, za hudebními přáními, první vystoupení romských hudebníků ve většinové společnosti v kontextu se sociálním vymezením, které vyvolá konflikty, předsudky, projevy otevřeného i skrytého rasismu a jejich neustálé balancování na hranici bídy a beznaděje.

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Teroristka?
Kam zajít na Shazam!? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Věrní nevěrní?
Kam zajít na Velké dobrodružství Čtyřlístku?
Kam zajít na Jaroslav Kučera Zblízka?
Kam zajít na Kapela?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Teroristka
Fanklub Shazam!
Fanklub Věrní nevěrní
Fanklub Velké dobrodružství Čtyřlístku
Fanklub Jaroslav Kučera Zblízka
Fanklub Kapela

Zatím bez komentáře, buďte první!