Filmové premiéry: Ikonický zločinec z Gotham City a paraziti v bohaté domácnosti
zdroj: Foto: Warner Bros

Filmové premiéry: Ikonický zločinec z Gotham City a paraziti v bohaté domácnosti

2. 10. 2019 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Ikonický zločinec z Gotham City, čtyřčlenná rodinka parazitující v bohaté domácnosti byznysmena, sci-fi dobrodružství oblíbené ovečky Shaun a devítiletá dívka s problémovým chováním a tváří anděla. Tento týden přináší pěknou dávku filmových novinek včetně pětice snímků z filmového festivalu Nový Ruský Film.

Joker
Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker.

zdroj: Vertical Entertainment

Parazit
Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa (Snowpiercer, Okja) sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se může stát, když se setkají dva tak odlišné světy? Originální dílo mistrovsky pracuje s prvky thrilleru, dramatu i satiry a přináší vtipný a nepředvídatelný divácký zážitek.

zdroj: Aerofilms

Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon
Podivná světla nad klidným městečkem Mossingham oznamují příchod záhadného návštěvníka ze vzdálené galaxie ... zatím co na nedaleké farmě Mossy Bottom Ovečka Shaun nic netuší, protože má plné ruce práce s geniálními nápady, jak si vystřelit z farmáře a rozčílit Bitzera. Brzy však jedna rošťácká mimozemšťanka poblíž farmy havaruje. Shaun se rychle chopí nové příležitosti a vyráží na intergalatickou misi na záchranu malé návštěvnice před ďábelskou vládní organizací, která se jí snaží chytit a zneužít pro své nekalé cíle. Podaří se Shaunovi a jeho stádu odvrátit Farmageddon na farmě Mossy Bottom? Držte si klobouky, vydáváme se na vzrušující, dojemné sci-fi dobrodružství z Mossy Bottom Farm až do hlubokého vesmíru. Cesta tam vede skrz automyčku!

zdroj: Bohemia MP

Narušitel systému
Emotivní drama o devítileté dívce s problémovým chováním a tváří anděla natočila jako svůj debut německá režisérka Nora Fingscheidt. Strhující příběh dítěte, jehož matka nezvládá péči o něj a rady si nevědí ani sociální pracovníci, je dechberoucím svědectvím o neutišitelném vzteku i touze po lásce. V hlavní roli filmu ubíhajícím v tempu podobně intenzivním jako hrdinčiny emoce podává autentický výkon Helena Zengel. Film získal Stříbrného medvěda/ Cenu Alfreda Bauera pro film, který otevřel filmové tvorbě nové perspektivy.

zdroj: Falcon

Dokážeš udržet tajemství?
Každý má svá osobní tajemství, která neřekne ani té nejlepší kamarádce. Emma, hrdinka romantické komedie Dokážeš udržet tajemství?, ale v návalu alkoholu a paniky z turbulencí vyklopí všechny své tajnosti a intimní pocity neznámému muži na vedlejším sedadle v letadle. Kdyby se už nikdy nepotkali, nic by se nestalo. Z cizince se ovšem vyklube očekávaný Jack Harper, nový nejvyšší šéf v práci. Máloco může být strašnějšího, než jejich druhé setkání… A než pobyt v jedné kanceláři a asi i v jednom městě. Proč mu jen, proboha, říkala o svém bodu G?! A že by chtěla zkusit mít penis?! A že kafe v práci je úplně strašný?!

Na pomoc musí přispěchat nejlepší kamarádka i šílená spolubydlící. Všechny společně pak spadnou do víru trapasů, náhod a komických situací, ze kterých ale i přesto může vzejít překvapivé pozvání na rande a láska. Láska, do které zasáhne další tajemství. Ty má totiž úplně každý.

zdroj: Bontonfilm

Tiché doteky
Mia začíná pracovat v zahraničí jako au-pair pro rodinu z vyšší vrstvy. Musí se starat nejen o honosný dům ve vilové čtvrti, ale především o desetiletého Sebastiana. Již první setkání však naznačí, že od ní bude očekáváno mnohem více. Postupně se ukazuje, že nová rodina vyznává řadu striktních pravidel včetně radikálního přístupu k výchově chlapce. Porušení nastoleného pořádku znamená potupnou cestu zpět domů. Mia nechce zklamat jejich důvěru, přijít o nově navázaný vztah se Sebastianem, ani se předčasně vracet. Skrze systematickou manipulaci však začne popírat své dřívější hodnoty. Podaří se dospívající dívce vymanit z náruče fanatické komunity, navíc daleko od domova a svých běžných starostí?

zdroj: Aerofilms

The Sound is Innocent
Hudební dokument The Sound Is Innocent vás nechá nahlédnout do snového světa nahrávacích studií a pozve vás na cestu do historie ale i přítomnosti elektronického zvuku. V pěti kapitolách nás film provede tajuplným bludištěm, kde potkáme tvůrce, kteří nám představí klíčové momenty vývoje elektronického zvuku – ty jsou stejně nepředvídatelné jako průkopnická hudba, kterou snímek hravým způsobem dokumentuje. Film tak osvětluje některé ze základních otázek hudební tvorby a pozoruje tak vývoj vztahu mezi člověkem a strojem, tedy umělcem a jeho nástrojem.

zdroj: Cinémotif Films

Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju…“
Být vždy sám sebou. I v těch nejtěžších chvílích. Takové je klíčové poselství příběhu výjimečného umělce, bývalého šéfdirigenta České filharmonie Jiřího Bělohlávka (1946-2017). Štáb dokumentaristy Romana Vávry sledoval poslední dva roky mistrovy životní pouti, aby autenticky zachytil jeho odhodlání, upřímnost, hudební brilanci i vytříbený smysl pro humor a mimořádnou schopnost empatie vůči své rodině i blízkým spolupracovníkům. Snímek není klasickou biografií jako spíš intimní reflexí závěrečné etapy života a tvorby legendárního dirigenta, z jehož odkazu budou těžit ještě další generace umělců.

zdroj: Aerofilms

Nový Ruský Film:

Veliká severní cesta

zdroj: Nový ruský film


Tobol

zdroj: Nový ruský film

Milenky

zdroj: Nový ruský film

Pár

zdroj: Nový ruský film

Poutníci trpělivosti

zdroj: Nový ruský film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Joker?
Kam zajít na Parazit?
Kam zajít na Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon?
Kam zajít na Narušitel systému?
Kam zajít na Dokážeš udržet tajemství??
Kam zajít na Tiché doteky?
Kam zajít na The Sound is Innocent?
Kam zajít na Veliká severní cesta?
Kam zajít na Tobol?
Kam zajít na Milenky?
Kam zajít na Pár?
Kam zajít na Poutníci trpělivosti?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Joker
Fanklub Parazit
Fanklub Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon
Fanklub Narušitel systému
Fanklub Dokážeš udržet tajemství?
Fanklub Tiché doteky
Fanklub The Sound is Innocent
Fanklub Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju…“
Fanklub Veliká severní cesta
Fanklub Tobol
Fanklub Milenky
Fanklub Pár
Fanklub Poutníci trpělivosti

Zatím bez komentáře, buďte první!