Filmové premiéry: Hurvajz v moderním kabátě a šílený nápad bandičky looserů
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Hurvajz v moderním kabátě a šílený nápad bandičky looserů

30. 8. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zakázaná láska v období "tulipánové horečky", ambiciózní esej jednoho z nejvýznamnějších amerických režisérů, šílený nápad bandičky smolařů a looserů, nové dobrodružství Hurvínka a jeho přátel nebo příběh právníka a cyklisty, který se rozhodl protestovat tím, že projezdí na kole celý svět. V tomto týdnu na nás čeká 5 filmových premiér a speciální projekce prvních dvou epizod marvelovského seriálu Inhumans v pražském kině IMAX Flora.

Tulipánová horečka
V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Cesta času
Bezmála čtyřicet let se ve vizionářské mysli jednoho z nejvýznamnějších amerických režisérů Terrence Malicka rodila myšlenka na ambiciózní esej, která nakonec dostala tvar filmu Cesta času. Snímek se nezabývá ničím menším než vznikem, vývojem a zánikem známého vesmíru, životním cyklem sluneční soustavy. V centru Malickovy pozornosti pochopitelně leží evoluce různých živých forem, jejich rozmanité podoby, proměny od jednobuněčných organismů až po formování lidské civilizace. Na tvorbě unikátního dokumentu se podílela celá řada významných osobností vědeckého světa, paleontologové, biologové, astrofyzici z prestižních pracovišť po celé Zemi. Rozšířenou celovečerní verzi, která vznikla společně s kratším IMAX střihem, doprovodil poetický komentář slavné herečky Cate Blanchett. Její uhrančivý hlas klade otázky, jež lidstvo provází od nepaměti. Malick tak pokračuje v ohledávání kořenů existence člověka, které dostalo jasnou podobu v ceněném filmu Strom života.

zdroj: Film Europe

Loganovi parťáci
Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou . . natvrdlí.

zdroj: Bontonfilm

Hurvínek a kouzelné muzeum
Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek.

zdroj: Cinemart

Okhwan’s Mission Impossible
Hlavním hrdinou snímku Okhwan's Mission Impossible je korejský právník, cyklista, naivní snílek a zapálený aktivista v jednom – Okhwan. Zvolil si misi, která se blíží nemožnému: projezdit na kole celý svět, a upozornit tak na téma rozdělení vlastní země nesmyslnou hranicí mezi Severní a Jižní Koreou. Únos, extrémní hladovka před londýnským parlamentem v době parlamentních prázdnin nebo absolvování Pražského maratonu bez jakékoliv přípravy představuje jen malý výčet z řady příhod, které Okhwana provázejí během jeho symbolického boje. Boje, který přerostl do absurdních rozměrů a zároveň ukázal, že i naivní představa může mít při velké odvaze a odhodlání svůj smysl.

zdroj: ASFK

Inhumans
Seriál Inhumans od studia Marvel vypráví rozsáhlou ságu královské rodiny Inhumanů, jíž vládne záhadný král Black Bolt s tak silným hlasem, že jeho sebemenší šepot může zničit celé město. Královská rodina Inhumanů je rozdělena vojenským pučem. Stěží uniknou na Havaj a jejich překvapivé setkání s tamní bujnou přírodou a lidmi může zachránit nejen je, ale i samotnou Zemi.

Tento legendární komiks bude zfilmován dosud bezprecedentním způsobem: první dvě epizody budou 2. a 3. září 2017 promítány exkluzivně v IMAX Flora. Tyto epizody byly kompletně natočeny na kamery ALEXA IMAX 65 mm. Jedná se o revoluční 2D digitální kameru nové generace vyvinutou pro použití předními filmaři pracujícími s formátem IMAX®.

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Tulipánová horečka
Kam zajít na Cesta času
Kam zajít na Loganovi parťáci
Kam zajít na Hurvínek a kouzelné muzeum
Kam zajít na Inhumans - Pouze 3. září 2017 v IMAX Flora

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Tulipánová horečka
Fanklub Cesta času
Fanklub Loganovi parťáci
Fanklub Hurvínek a kouzelné muzeum
Fanklub Okhwan’s Mission Impossible
Fanklub Inhumans

Zatím bez komentáře, buďte první!