Filmové premiéry: Geneticky zmutovaná zvířata a smolař v podání Michala Suchánka
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Geneticky zmutovaná zvířata a smolař v podání Michala Suchánka

11. 4. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zmutovaná zvířata ničící vše, co jim přijde do cesty, příběh celoživotního smolaře, nestandardní pedagogické postupy, armádní zkušenosti mladých vojáků v izraelské společnosti, a finská variace na slavné drama Thelma a Louise. V tomto týdnu čeká na české diváky 5 filmových premiér.

Rampage: Ničitelé
Mezi primatologem Davisem Okoyem (Dwayne Johnson), člověkem, který si udržuje odstup od lidí, a Georgem, výjimečně inteligentním stříbrohřbetým samcem gorily, o kterého se stará od jeho narození, vzniklo velmi pevné pouto. Ale nezdařený nebezpečný genetický experiment změní toho mírného lidoopa v enormně velkého zuřícího tvora. A jako by to nestačilo, brzy se zjistí, že podobně jsou zmutována i další zvířata. Když se tito nově vytvoření alfa predátoři nekontrolovatelně pohybují po celé Severní Americe a ničí vše, co jim přijde do cesty, Okoye začne ve spolupráci se zdiskreditovaným genetickým inženýrem vyvíjet protilátku a probíjí se proměnlivým bojištěm, nejen aby zastavil hrozící celosvětovou katastrofu, ale také aby zachránil strašlivého tvory, který býval jeho přítelem.

zdroj: Vertical Entertainment

Pepa
Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (Anna Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět.

zdroj: Bohemia MP

Fakjů pane učiteli 3
Zeki Müller (Elyas M’Barek) byl jako učitel-samouk vždy zastáncem drsných a nezvyklých metod. Přiměřené násilí na žácích mu nikdy nebylo cizí. Ať už po nich střílel, nasazoval jim pouta, využíval elektrošoky nebo je dokonce nutil se něco ve škole naučit.

Ale teď, v třetím díle filmové série Fakjů pane učiteli, přichází okamžik pravdy. Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí zavření. Poradce pro volbu povolání oznámil Zekiho třídě, že po škole nemají nikde žádnou šanci a navíc je teď čekají testy, které mají prověřit jejich schopnost vůbec dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne děsivá deprese. Pedagogové se bojí, že přijdou o práci. Studenti propadají zoufalství z toho, že dveře k lepší budoucnosti jsou pro ně definitivně zavřené. Ředitelka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všechny tyto starosti s radostí hodí na krk hlavně Zekimu a nové školní posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hueller). Mají se postarat o několik rychlých, výrazných studentských úspěchů, aby zabránili zavření školy. A tak jsou na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny. Na programu se musí objevit i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole.

Je tedy na Zekim, aby své svěřence konečně donutil vzít osud do vlastních rukou. Jenže jedna věc je někoho přesvědčit a druhá, aby to pak dotyční i udělali. Na řadu přichází další Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou. Protože studenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak mají vedle obtížné vzdělatelnosti i jiné, hodně odlišné problémy. Je vůbec nějaká naděje, že Zeki k maturitě protlačí celou 11. B?

zdroj: Cinemart

Foxtrot
Jonathan Feldman hlídá spolu s třemi dalšími mladíky opuštěný checkpoint kdesi v poušti na severu Izraele. Od četby komiksů a poslechu starého rádia je občas vyruší projíždějící automobil či velbloud, který se po cestě líně prochází sem a tam. Mladé vojáky vytrhne z nudy až nečekaná událost s fatálními následky. Jonathanovi rodiče se mezitím v Tel-Avivu snaží vyrovnat s tragickou zprávou a zjistit, co se vlastně kdesi v poušti odehrává.

zdroj: Aerofilms

Miami
Finská variace na slavné drama Thelma a Louise vypráví příběh dvou sester, barových tanečnic, které se setkávají jako dospělé. Starší Angelu po vystoupení osloví mladší nevlastní sestra Anna, s níž se roky neviděla. Setkání naruší vpád gangstera, kterému Angela dluží peníze. Anna jí zachrání život a společně se vydávají na útěk. Během něj se snaží tancem vydělat peníze, aby splatily dluh. Road movie Miami je vizuálně poutavou oslavou silných hrdinek i pevného sesterského pouta.

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Rampage: Ničitelé
Kam zajít na Pepa
Kam zajít na Fakjů pane učiteli 3
Kam zajít na Foxtrot
Kam zajít na Miami

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Rampage: Ničitelé
Fanklub Pepa
Fanklub Fakjů pane učiteli 3
Fanklub Foxtrot
Fanklub Miami

Zatím bez komentáře, buďte první!