Filmové premiéry: Evakuace vojáků z pláží Dunkerku a velké ptačí dobrodružství
zdroj: tisková zpráva

Filmové premiéry: Evakuace vojáků z pláží Dunkerku a velké ptačí dobrodružství

19. 7. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Evakuace vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku, boj o budoucnost vesmíru, velkolepé čapí dobrodružství a nehoda trojice mladých surfařů. Tento týden přináší 4 filmové premiéry.

Dunkerk
Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. Ve filmu se objeví herecké hvězdy Tom Hardy, Cillian Murphy či Kenneth Branagh.

zdroj: Vertical Entertainment

Valerian a město tisíce planet
28. století, dosud známý vesmír. Valerian a Laureline jsou zvláštní vládní agenti, kteří mají na starost udržovat pořádek v lidských vesmírných teritoriích. Ve své práci patří k absolutní špičce.

Valerian má se svou parťačkou víc než jen kolegiální záměry. Milostné návrhy směřované k Laureline však spolehlivě likviduje jeho nevalná pověst ohledně žen a vztahů. Přesto, nebo možná právě proto, tvoří dokonalý tým. Na rozkaz ministra obrany se oba vydávají na misi do obrovské intergalaktické stanice Alfa. Úchvatné místo, přezdívané Město tisíce planet, je neustále se rozšiřující metropole, kde všechny vesmírné druhy mezi sebou po staletí sdílejí znalosti, objevy a kulturu. Střed města ale skrývá tajemství. Temné síly ohrožují existenci Alfy. Valerian a Laureline se musí pokusit identifikovat a zneškodnit hrozbu. Začíná nemilosrdný závod s časem. V sázce je nejen existence Města tisíce planet, ale i budoucnost celého vesmíru.

zdroj: Bioscop

Letíme!
Velkolepé ptačí dobrodružství o vrabcovi, který žije jako čáp, a se svými svéráznými kamarády sovou Olgou a papouškem Kikim se vydává na let do Afriky. Letíme! je zábavný a chvílemi dojemný dobrodružný animák pro ornitology i pro celou rodinu. Kdyby tuhle ptačí partu včas potkal Alfred Hitchcock, točil by pak pouze barevné rozverné filmy.

Richard je vrabec. A všichni to ví. Všichni kromě Richarda. Malý ptačí sirotek vyrůstá v čapí rodině, má čapího bráchu, čapí mámu, čapího tátu a je samozřejmě přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže přijde čas, kdy jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma.

A tak začíná velkolepé ptačí odysea. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic a vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst. Cestou přes celou Evropu potkává bláznivou sovu Olgu s neviditelným imaginárním přítelem jménem Oleg a také ješitného egocentrického papouška Kikiho, který ze všeho nejraději zpívá disko a tak trochu mimochodem se děsí výšek. Tohle extravagantní hejno vnese do oblak zábavu i odvahu, nebojí se popojet vlakem, nezastaví je nebezpeční netopýři, na internetu závislí holubi, ani mafiánské vrány. Když nakonec opravdu dorazí do vytoužené Afriky, není vyhráno. Richard musí s pomocí kamarádů zachránit svého čapího bratra ze spárů obrovského medojeda a smířit se s nelítostným druhovým zařazením. Richard se stane tím největším vrabcem široko daleko, ale pro všechny ostatní už bude napořád čápem.

Vrabec jako hlavní hrdina animovaného dobrodružství by se mohl zdát příliš obyčejným, ale nenechte se mýlit. Kdysi zcela běžný pták, který švitořil na každém rohu, z neznámých příčin úplně mizí a stává se pomalu vzácností.

Čápi, kteří se na zimu vydávají ze střední Evropy až do jižní Afriky, uletí při cestě tam a zpět na 20 000 km a při jarním návratu zvládnou až 400 km za jeden jediný den. Letíme! proto není film o nějaké průměrné dovolené v teplých krajích, je to velké dobrodružství, z něhož by nás pěkně bolela křídla.

zdroj: Bontonfilm

Život za život
Vše začíná v noci, tři mladí surfaři na bouřlivém moři. O několik hodin později, po cestě domů, dochází k nehodě. Vše je zcela závislé na životě v nemocnici v Le Havre, Simonova existence je jenom iluzí. Mezitím v Paříži čeká žena transplantaci orgánu, který jí dá nový život.

zdroj: Artcam

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Dunkerk
Kam zajít na Valerian a město tisíce planet
Kam zajít na Letíme!
Kam zajít na Život za život

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Dunkerk
Fanklub Valerian a město tisíce planet
Fanklub Letíme!
Fanklub Život za život

Zatím bez komentáře, buďte první!