Filmové premiéry: Druhý příchod Deadpoola a záchrana princezny Mily
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Druhý příchod Deadpoola a záchrana princezny Mily

16. 5. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Netradiční přístup k superhrdinským pravidlům fair play, záchranná mise v dobách statečných rytířů, odlehlé těžařské městečko se skvělou atmosférou, hysterie kolem uprchlické krize a mladí lidé hledající své místo ve společnosti. Tento týden přináší 5 filmových premiér.

Deadpool 2
Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne.

Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play.

zdroj: Cinemart

Hledá se princezna
Kouzelný příběh Ruslana a Mily se odehrává v době statečných rytířů, krásných princezen a zlých čarodějů. Ruslan, kočovný herec, který sní o titulu rytíře, potkává nádhernou Milu a na první pohled se do ní zamiluje. Jejich štěstí ale nemá dlouhého trvání, strašlivý čaroděj Chornomor potřebuje Milinu moc lásky, aby ji přeměnil v magickou temnou sílu. Vykouzlí proto obrovský vír a unese Milu přímo před Ruslanovýma očima. Ten nemá ani tušení, že Mila je dcerou krále. Ruslan se bez okolků vydává na záchranu své milé. Podaří se mu zdolat všechny nástrahy a dokázat, že skutečná láska je silnější než jakékoliv čáry?

zdroj: Bohemia MP

Zimní bratři
V odlehlém těžařském městečku až za koncem světa žijí dva bratři. Pracují v dole, starší z nich žije neutěšený a drsný život jako všichni místní těžaři. Mladší Emil je v tomhle opuštěném místě ještě opuštěnější, než ostatní. Outsider uzavřený ve svém osamění, má kromě práce pro společnost jednu jedinou další hodnotu. Z chemikálií ukradených v továrně načerno pálí alkohol. Baví se snad pouze s Anou, po které tiše touží. Jeden z místních onemocní a vina padá na Emila a jeho pálenku. Spor mezi bratry a rodinou nemocného se vyhrotí až k násilí, do toho se Emil cítí bratrem podveden a zrazen, protože Anna, objekt jeho plaché touhy, se dala dohromady právě s ním. Najednou nemá nikoho a nemá už vůbec co ztratit.

zdroj: Bontonfilm

Bohu žel
Českem už pár let otřásá virtuální uprchlická krize. Dokument Saši Dlouhého dává planou hysterii do ostrého kontrastu s reálným obrázkem života šesti lidí, kteří u nás hledají útočiště. „Syna jsem neviděl 4 roky, vnučku ještě vůbec. Mluvíme spolu přes Skype,“ líčí Gruzínec Zurab, který v Praze už 20 let čeká na vyjádření o udělení azylu. Vladimír z Ruska, který je svou vlastí pronásledován za to, že se veřejně omluvil za invazi sovětských vojsk do ČSSR, měl větší štěstí. Azyl dostal i s celou rodinou. Syřan Hadí o něj nestojí – necítí se v Česku vítán. Příběhy šesti lidí, kteří unikli před válkou či pronásledováním, jsou si podobné. Spojuje je touha po novém začátku. Zástupci organizací pomáhajících uprchlíkům se ve filmu zamýšlejí nad tím, kam se poděl solidární přístup české společnosti z počátku 90. let, kdy jsme nabídli pomocnou ruku tisícům Bosňáků prchajícím z Jugoslávie. A ptají se, vůči komu je vlastně namířená nenávist převlečená za vlastenectví.

zdroj: Aerofilms

Lekce
Léto v La Ciotat. Několik mladých lidí, kteří hledají své místo ve společnosti, se účastní semináře tvůrčího psaní pod vedením známé spisovatelky Olivie. V jejich práci má znovu ožít dělnická minulost města s doky, které jsou už dvacet pět let zavřené. Antoine, kterého mnohem víc pálí problémy současného světa, se ostatním postaví. Olivii intenzita jeho chování vyvádí z míry, ale zároveň i přitahuje.

zdroj: Artcam

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Deadpool 2?
Kam zajít na Hledá se princezna?
Kam zajít na Zimní bratři?
Kam zajít na Bohu žel?
Kam zajít na Lekce?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Deadpool 2
Fanklub Hledá se princezna
Fanklub Zimní bratři
Fanklub Bohu žel
Fanklub Lekce

Zatím bez komentáře, buďte první!