Filmové premiéry: Druhá kapitola Zahradnictví a boj o přežití v domě plném zla
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Druhá kapitola Zahradnictví a boj o přežití v domě plném zla

27. 9. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Druhá kapitola rodinné kroniky Zahradnictví, vyšetřování smrti indiánské dívky a boj o přežití v domě plném zla. Tento týden přináší 3 filmové premiéry, dokument o sociálním experimentu v ženské věznici a intenzivní portrét jednoho z nejlepších renesančních umělců Raffaello: Lord umění.

Zahradnictví: Dezertér
Druhá kapitola rodinné kroniky Zahradnictví se odehrává na pozadí převratných událostí v letech 1947-1953. Hlavní postavou je majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy Otto Bock (Jiří Macháček) a jeho rodina, kterou zde zaměstnává. Podnik je smyslem a naplněním jeho života, po všech válečných útrapách se sem vrací jako uznávaný šéf se svou manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jejími sestrami Bedřiškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová). Sestry společně přežily válku a německou okupaci a staraly se o malé děti svých manželů, kteří byli zatčeni za protinacistický odboj. Teď všichni s ohromným úsilím realizují svůj sen, jenže přichází zlom po únorovém komunistickém puči. Ottova firma je vyvlastněna státem a jemu se podruhé v životě rozpadá svět. Tentokrát jsou však důsledky otřesu pro něj i pro jeho rodinu fatální.

zdroj: Cinemart

Wind River
Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti...

zdroj: Falcon

Amityville: Probuzení
Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje.

Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy, a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná.

zdroj: Cinemart

Máma z basy
Příběhy třech žen, které náš film sleduje, začínají ve Věznici ve Světlé nad Sázavou. Vedení této ženské věznice se rozhodlo pro zvláštní sociální experiment – vybudovat zde specializované oddělení, do kterého budou moci nastoupit výkon trestu matky i se svými dětmi. Toto oddělení funguje od roku 2002 a je v českém vězeňství unikátní. Matky si tu mohou odpykávat tresty společně se svými potomky – místo cel žijí v barevných pokojících a jejich hlavní denní náplní je pečovat o děti. Základní myšlenka, která stojí za vznikem tohoto oddělení, je, že jedna z možností nápravy člověka je právě náprava skrze mateřskou lásku, resp. vybudování funkčního sociálního vztahu, kde člověk nenese zodpovědnost pouze za sebe, ale také za svého potomka. Mateřské pouto pak může být jednou z nejsilnějších motivací k lepšímu a zodpovědnějšímu životu.

Raffaello: Lord umění
Intenzivní portrét jednoho z nejlepších renesančních umělců, který měl vliv na rozvoj celého světa umění a dodnes fascinuje nejednoho historika. Raffaello je dodnes považován za zázračné dítě, za kterého měli i jeho současníci a následovníci. Raffaello patří k takzvané tradiční triádě renesančních mistrů, vedle Leonarda da Vinci a Michelangela je jednou z nejvýznamějších osobností této éry. Přesto nemnoho lidí jeho příběh doopravdy zná.

Dokument nazvaný Raffaello: Lord umění využívá nejmodernějších technologií, aby na velkém plátně ukázal záběry v nejlepší kvalitě, ať už 3D nebo 4K obrazu ve 2D. Oslovení kritici a historici umění odborně, ale přitom poutavě osvětlují život a neuvěřitelně nádherné dílo slavného umělce.

zdroj: Pannonia Entertainment

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Zahradnictví: Dezertér
Kam zajít na Wind River
Kam zajít na Amityville: Probuzení
Kam zajít na Máma z basy
Kam zajít na Raffaello: Lord umění 3D

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Zahradnictví: Dezertér
Fanklub Wind River
Fanklub Amityville: Probuzení
Fanklub Máma z basy
Fanklub Raffaello: Lord umění

Zatím bez komentáře, buďte první!