Filmové premiéry: Detektivní animák a svět na pokraji kolapsu
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Detektivní animák a svět na pokraji kolapsu

28. 3. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Sádrová verze legendárního detektiva, OÁZA ve světě na pokraji chaosu a kolapsu, jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii, kamarádská svatba jen tak na oko, životní příběh mistra francouzské literatury a poflakující se teenager. Tento týden přináší sedm filmových premiér včetně dokumentárního snímku přinášejícího nevšední pohled na osobní i profesní život britského kytaristy a zpěváka Erica Claptona.

Sherlock Koumes
Gnomeo a Julie mají po líbánkách a jejich vztah přirozeně trochu vystřízlivěl. Navíc se s hromadou dalších trpaslíků přestěhovali do zahrádky v centru Londýna a jsou z toho všeho lehce vystresovaní. Míra napětí překročí únosnou mez ve chvíli, kdy Gnomeo provede klukovinu, aby Julii zaimponoval. Ta se s ním strašně pohádá a následně oba zjistí, že zatímco si vyměňovali názory, jejich přátelé beze stopy zmizeli. V tu chvíli se na scéně naštěstí objeví Sherlock Koumes se svým druhem Watsonem, jelikož mizení zahradních trpaslíků se Londýnem šíří jako epidemie, a oni jsou těmi pravými, kdo má v úmyslu tenhle ukrutný zločin vyřešit. Společně s Gnomeem a Julií se vydávají na zábavnou a strastiplnou pouť, která jejich sádrové Já prověří víc než důkladně.

zdroj: Cinemart

Ready Player One: Hra začíná
Děj filmu je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Ale lidé nalezli spásu v OÁZE, rozsáhlém světě ve virtuální realitě, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkazuje své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde digitální velikonoční vajíčko, které ukryl někde v OÁZE, a odstartuje tak a zběsilí závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení vajíčka rozhodne přidat jen těžko myslitelný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, objevů a nebezpečí.

zdroj: Vertical Entertainment

Operace Entebbe
Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii.

zdroj: Bioscop

Vezmeš si mě, kámo?
Bláznivá komedie o dvou kamarádech, kteří se kvůli papírům na oko vezmou a obrátí naruby život všech okolo. A samozřejmě ten svůj. Jakmile si oba řeknou své ano, následuje jedna šílená situace za druhou. Ocitnout se svázaný v sexy latexovém oblečku na balkóně divokého předměstí je z nich všech to nejmenší. Na Yassinova studia architektury v Paříži se složila celá vesnice. Je chytrý, má talent a jednou na něj budou všichni pyšní. Leží před ním skvělá budoucnost. Přesně do toho dne, kdy rupne u zkoušky a spolu s ní zmizí v nenávratnu i jeho studentské vízum. Musí se rychle s někým oženit. Mladá krasavice chce ale dost peněz a stará sousedka trvá na manželských povinnostech, obě navíc chtějí zaplatit předem. Zoufalá situace si žádá odpovídající řešení a Yassin si proto vezme . . . svého nejlepšího kamaráda. Svatba jen tak na oko vypadá jako elegantní řešení na jedno odpoledne. Jenže všechno zamotá přísný úředník odhodlaný za každou cenu dokázat, že jde o podvod. Kluci proto opravdu musí začít žít spolu jako pár. Do toho ovšem přijede velmi tradičně založená maminka, jeden z kámošů má snoubenku, druhý se zamiluje a nebezpečný gauner z předměstí se jim začne dvořit, protože on opravdu je gay. Pro každého z nich mají jiný příběh, a když předvádíte tolik různých životů najednou, začínáte nabalovat katastrofy.

zdroj: Bontonfilm

Příslib úsvitu
Malý Roman Kacew vyrůstá v meziválečném Polsku na pokraji chudoby. Jeho matka Nina je houževnatá, cílevědomá žena, která si umí zjednat respekt. Pro svého syna chce jen to nejlepší. Jednou z něj bude dekorovaný voják, francouzský ambasador a slavný spisovatel, říká svým sousedům. Roman se rozhodne žít její sny a naplnit každý příslib, který jí kdy dal. Jejich pouto nepřeruší první lásky k ženám, válka, ani dlouhé odloučení. A Roman se postupně stává Romainem Garym, mužem, jehož knihy se zařadí mezi mistrovská díla francouzské literatury.

zdroj: Film Europe

Plážoví povaleči
Frankie, ztracený teenager, prožívá šílené léto mezi nemocným otcem a matkou, která trvá na tom, aby si našel přítelkyni. Mladík se snaží uniknout před každodenní realitou tím, že se potuluje s kamarády, bandou delikventů, a že flirtuje na internetu se staršími muži.

 

zdroj: Artcam

Eric Clapton
Dokumentární film Eric Clapton přináší divákům nevšedně intimní pohled na umělcův osobní život, kariéru, vzestupy a pády. Celý dokument je věrohodný i díky tomu, že je doplněn o vyprávění samotného kytaristy a jeho blízkých sestavené z historických i nově zaznamenaných rozhovorů.

Divákům se naskytne možnost nahlédnout do Ericova osobního archivu, ve kterém jsou videozáznamy z jeho nejlepších koncertů a ze zákulisí, domácí videa, soukromé fotografie, dopisy a osobní zápisky z Ericova deníků. Claptonův talent je zde znázorněn upřímně a pravdivě, bez pozlátka. Za jeho úspěchy totiž stojí zejména ambice, tvrdá práce a bohužel i životní tragédie.

Svou kariéru Eric Clapton zahájil v roce 1963 založením skupiny Roosters, poté postupně uplatňoval svůj vliv a styl především ve skupinách The Yardbirds, The Bluesbreakers a The Cream. Hrál s Johnem Lennonem a Yoko Ono v Plastic Ono Band, spolupracoval s Georgem Harrisonem, B. B. Kingem. Řešil také závislost na alkoholu i drogách, propadal depresím. Potkala jej i vážná osobní tragédie. Ale tyto kritické okamžiky dokázal překonat a dál se věnuje hudbě.

zdroj: Cinemart

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Sherlock Koumes? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Ready Player One: Hra začíná? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Operace Entebbe
Kam zajít na Vezmeš si mě, kámo?
Kam zajít na Příslib úsvitu
Kam zajít na Plážoví povaleči
Kam zajít na Eric Clapton

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Sherlock Koumes
Fanklub Ready Player One: Hra začíná
Fanklub Operace Entebbe
Fanklub Vezmeš si mě, kámo?
Fanklub Příslib úsvitu
Fanklub Plážoví povaleči
Fanklub Eric Clapton

Zatím bez komentáře, buďte první!