Filmové premiéry: cenami ověnčený Masaryk a tropický ostrov plný příšer
zdroj: Bioscop

Filmové premiéry: cenami ověnčený Masaryk a tropický ostrov plný příšer

8. 3. 2017 – 10:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tento týden vtrhne do českých kin cenami ověnčený snímek Masaryk. Na sobotním vyhlášení Českého lva získal rekordních 12 sošek. Kromě Masaryka si můžete zajít na nového King Konga, který se dočkal zcela nového provedení, politický thriller Smrt v Sarajevu nebo dokumentární snímek o muzikantovi, ze kterého lidé udělali symbol protibolševického postoje.

Kong: Ostrov lebek
King Konga od Petera Jacksona jsme tu měli zhruba dekádu nazpět, nové provedení však míří do zcela jiných vod než minule. Tentokrát se totiž podíváme na tropický ostrov, kde ve stylizaci Coppolovy Apokalypsy (Apocalypse Now) začne expediční tým bojovat v Kongově království přerostlé fauny a floru o holý život - a má to být podstatně surovější než minule. Na režisérské křeslo usedne Jordan Vogt-Roberts, pro něhož půjde po řadě seriálů a dobře hodnocených nezávislých filmů o první velkou produkci.

zdroj: Vertical Entertainment

Smrt v Sarajevu
Politický thriller, provokativní drama, inovativní divadelní adaptace – myšlenkově podnětná sonda do principů nestálé „balkánské duše“ a třaskavého evropského století.

Danis Tanović na půdorysu jediné budovy kloubí filozoficko-historickou disputaci o konfliktech evropského kontinentu, civilní lidskou (tragi)komedii o jedné neúspěšné zaměstnanecké stávce a modelový příběh. Filmu dominují nápaditě koncipované dlouhé sledovací záběry napříč interiéry a symbolická hierarchie jednotlivých pater Hotelu Evropa. Politický thriller, provokativní drama, inovativní divadelní adaptace – myšlenkově podnětná sonda do principů nestálé „balkánské duše“ a třaskavého evropského století.

zdroj: Film Europe

Masaryk
Prožil život bohéma, miloval ženy, hudbu, velká gesta. V jeho srdci bojovala nespoutanost extravagantního umělce s povinností a morálkou úředníka, diplomata. Velkou část života procestoval, ale nikdy nezapomněl na zemi, z níž pocházel, na republiku, kterou založil jeho otec Tomáš Garrigue. Smrt Jana Masaryka je dodnes zahalena tajemstvím. Mnohá tajemství se však skrývají i v jeho životě! Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí, Jana Masaryka, se vrací do doby těsně před druhou světovou válkou. Ve třicátých letech vrcholí Masarykova diplomatická kariéra, kterou tráví převážně ve Velké Británii, kde se snaží dostat světové mocnosti na stranu Československa.

Muž, oceňovaný jako brilantní řečník, zábavný společník a milovník života, má však i svou temnou stránku. Masaryk hledá únik před svým jménem, před odpovědností i před sebou samým v hýřivém životě, alkoholu a drogách, ale také v neustálém sebetrýznění. Tehdejší velvyslanec v Londýně se najednou ztrácí z veřejného života. Přerušuje kontakt s politickými kolegy i s přáteli. Na několik měsíců mizí, kamsi do Ameriky... Na pozadí historických událostí se odehrává napínavý životní příběh okouzlujícího, ale nevyrovnaného, sebedestruktivního muže a jeho marného boje o budoucnost vlastní země.

zdroj: Bioscop

Nechte zpívat Mišíka
Poslouchat Vladimíra Mišíka bylo vyjádřením postoje proti komunistům. Ačkoliv nezpíval protestsongy a nebyl ani underground, lidi z něj udělali symbol protibolševického postoje. Je to film o hledání, slov, věcí, lidí a vzpomínek s prvky hraného filmu a archivů, s nádhernými písněmi Vladimíra Mišíka. Odehrává se převážně na planetce Mišík, která má v průměru pět kilometrů a nachází se na samém okraji sluneční soustavy. Film bude naléhavý, tak jak Mišík zpívá. Napínavý, jak budeme hledat, vtipný jak to u muzikantů bývá a poetický, jak se bude hrát.

zdroj: Cinemart

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Kong: Ostrov lebek?
Kam zajít na Smrt v Sarajevu?
Kam zajít na Masaryk?
Kam zajít na Nechte zpívat Mišíka?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Kong: Ostrov lebek
Fanklub Smrt v Sarajevu
Fanklub Masaryk
Fanklub Nechte zpívat Mišíka

Zatím bez komentáře, buďte první!