Filmové premiéry: buranský Vandam a talentovaný Jiří Suchý
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: buranský Vandam a talentovaný Jiří Suchý

25. 9. 2019 – 12:06 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tak trochu buranský chlapík s přezdívkou Vandam, příběh všestranně talentovaného Jiřího Suchého, Princ Krasoň v boji proti podivné kletbě a série nečekaných dobrodružství, plynoucích z nepříjemného deštivého počasí. Tento týden přináší 5 filmových premiér včetně fascinujícího vodního živlu ve výpravném dokumentu Viktora Kossakovského.

Národní třída
Kdysi tady všude byl jen temný les, dnes tu stojí panelákové sídliště. Právě tady je doma chlápek, kterému nikdo neřekne jinak než Vandam. Žije sám v bytě na okraji Prahy a každý den doma cvičí, aby byl v kondici. Večer, když sídlištěm bloudí divoká zvířata, chodí se svými kumpány na jedno. Vandam se snaží udělat dojem na Lucku, která v sídlištní hospodě točí pivo. Často a rád se porve. Je znalec dějin a válek. Má pocit, že svět míří k zániku, že se schyluje k velké bitvě. A tak cvičí, aby byl na tu poslední rozhodující bitvu nachystaný. A taky k tomu vychovává Psycha, mladého kluka, se kterým natírá střechy panelových domů. Kumpáni z hospody Vandamovi přezdívají „národní hrdina“. Prý dal tehdy v Listopadu na Národní třídě dějiny jednou ranou do pohybu.

zdroj: Falcon

Jiří Suchý - Lehce s životem se prát
Jiří Suchý svým všestranným geniálním talentem ovlivnil v průběhu šedesáti let své tvůrčí dráhy několik generací. Svými písňovými a divadelními texty obohatil s nevídanou působivostí nejen český jazyk, ale i naše kulturní bohatství. V průběhu šedesáti let uvedl v Semaforu stovku her, napsal texty k 1400 písním a složil hudbu k 500 songům. „Dodnes mi není jasný, jak vznikne nápad. Mám ctižádost, aby to dobrý, co jsem napsal, mě přežilo…,“ zazní mimo jiné z umělcových úst ve filmu.

zdroj: Cinemart

Princ Krasoň
Co mají společné Sněhurka, Šípková Růženka či Popelka? Všechny jsou zamilované do Prince Krasoně. Ještě když byl malý chlapec, zlomyslně ho zaklela zlá královna. Od té doby se do něj každé děvče v království beznadějně zamiluje. Aby zlomil kletbu a našel pravou lásku, vydá se na dobrodružnou cestu. Společnost mu dělá neznámý cizinec Lenny, o kterém ani netuší, že je to ve skutečnosti děvče Lenore, převlečené za chlapce, a jediné děvče v zemi, na kterou kletba neplatí.

zdroj: Mirius FD

Deštivý den v New Yorku
Dva mladí lidé přijíždějí do New Yorku na víkend. Špatné počasí jim připraví sérii nečekaných dobrodružství. Nová romantická komedie v režii filmového mága Woodyho Allena.

zdroj: Bioscop

Aquarela
Voda, krásná i děsivá, smrtící i životodárná. Fascinující živel se ve výpravném dokumentu Viktora Kossakovského stává protagonistou, zatímco člověku připadá epizodní role v odvěkém koloběhu vzniku a zániku. Kamera v Aquarele cestuje kolem světa, ze zamrzlé hladiny Bajkalu, přes ledové hradby Antarktidy, do útrob hurikánu Irma či mocných venezuelských Andělských vodopádů. Sytými barvami vykresluje portrét tvořivé i ničivé síly ve všech jejích formách a zachycuje důsledky dramatických proměn klimatu . Voda v křehkých lidských bytostech vyvolává úctu, euforii a zoufalství.

zdroj: Artcam

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Národní třída
Kam zajít na Jiří Suchý - Lehce s životem se prát
Kam zajít na Princ Krasoň
Kam zajít na Deštivý den v New Yorku
Kam zajít na Aquarela

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Národní třída
Fanklub Jiří Suchý - Lehce s životem se prát
Fanklub Princ Krasoň
Fanklub Deštivý den v New Yorku
Fanklub Aquarela

Zatím bez komentáře, buďte první!