Fenomenální baskytarista a spoluzakladatel kapely Yes podlehl leukemii
zdroj: Profimedia

Fenomenální baskytarista a spoluzakladatel kapely Yes podlehl leukemii

29. 6. 2015 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Chris Squire prohrál svůj boj s rakovinou. Zemřel v sobotu večer v Phoenixu v Arizoně. Bylo mu sedmašedesát let.

Smutnou zprávu oznámili zbylí členové skupiny na svém Facebooku.

"S těžkým srdcem a nepopsatelným zármutkem vás musíme informovat o smrti našeho drahého přítele a spoluzakladatele Yes Chrise Squirea. Chris pokojně zemřel včera v noci ve Phoenixu v Arizoně. Brzy pro vás budeme mít další informace," napsali Steve Howe, Jon Davison, Alan White a Geoff Downess.

Chris svou diagnózu odtajnil teprve minulý měsíc. Mj. uvedl, že, podstoupil léčbu akutní erytroidní leukémie a nějakou dobu nebude s Yes vystupovat.

Rockovou kapelu Yes, která se proslavila především hity Owner of a Lonely Heart a Leave It, založili v roce 1968 v Londýně Squire a zpěvák Jon Anderson. Za dosavadní dobu své existence prodala přes 30 milionů hudebních nosičů.

"Chris byl vždy její oporou a v mnoha ohledech i tmelem, který ji po celá ta léta držel pohromadě. Jeho fenomenální hra na baskytaru ovlivnila nespočet hráčů po celém světě, včetně mnoha současných známých umělců. Chris byl také fantastický skladatel, který napsal nebo pomohl napsat mnoho z nejroztomilejší hudby Yes, stejně jako své sólové album Fish Out of Water," uvedli jeho kolegové.

Dodejme, že Squire po sobě zanechal svou manželku Scotty a pět dětí (Carmen, Chandriku, Camillu, Camerona, a Xilan).

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku