Elton John: 'Už nikdy si neobléknu nic od Dolce & Gabbany'
zdroj: tisková zpráva

Elton John: 'Už nikdy si neobléknu nic od Dolce & Gabbany'

18. 3. 2015 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Sedmašedesátiletý zpěvák se pořádně naštval na slavné módní návrháře. Proč?

Domenico Dolce a Stefan Gabbana, kteří spolu žijí jako partneři, se nechali slyšet, že uznávají výhradně tradiční rodiny – tzn. s matkou a otcem.

"Tak je to podle mě správně. Plození by měl být akt lásky. Z tohoto důvodu neberu to, čemu říkám 'chemické děti', 'syntetická miminka'. Můžete si pronajmout dělohu, vybrat sperma z katalogu… a pak těm dětem musíte vysvětlovat, kdo je jejich máma," prohlásil Dolce v rozhovoru pro magazín Panorama.

Domenico Dolce a Stefan Gabbana zdroj: Profimedia

Tím ovšem rozzuřili Eltona Johna, který výše citovaný výrok vzal velmi osobně a vyzval veřejnost, aby značku Dolce & Gabbana bojkotovala.

"Jak se opovažujete nazývat mé krásné děti 'syntetickými'. Měli byste se stydět, že vrtáte svými odsuzujícími prstíky IVF – zázraku, který mnoha milujícím lidem, heterosexuálům i gayům, umožnil splnit jejich sen mít děti," napsal interpret hitu na Instagram a dodal:

"Vaše archaické myšlení nedrží krok s dobou, stejně jako vaše móda. Nikdy už si neobléknu nic od Dolce & Gabbany. #BoycottDolceGabbana."

Johna podpořila celá řada dalších celebrit – například Ricky Martin, Sharon Stone či Martina Navrátilová.

Domenico a Stefan se ve své následné rekci odvolali na svobodu projevu, avšak původní výrok poněkud zmírnili. "Jedná se pouze o náš způsob vnímání reality, rozhodně jsme nechtěli soudit jiné," uvedli a zdůraznili, že "věří v lásku".

Zatím bez komentáře, buďte první!