Díky snímku Bohemian Rhapsody je Freddie Mercury nejžádanější osobností
zdroj: Profimedia

Díky snímku Bohemian Rhapsody je Freddie Mercury nejžádanější osobností

9. 2. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Následující řádky vám prozradí, o které osobnosti byl v prvním měsíci roku 2019 největší zájem. Žebříček s přehledem ovládl předčasně zesnulý zpěvák skupiny Queen, Freddie Mercury. Za vedoucí pozici vděčí snímku Bohemian Rhapsody, ve kterém Mercuryho dokonale ztvárnil herec Rami Malek. Na druhém místě se umístil Biser A. Arichtev, bulharský režisér, který má na kontě např. seriál Vyprávěj. Třetí pozice pak patřila brněnskému herci Matěji Dadákovi. Kdo další patřil mezi ty nejnavštěvovanější a nejžádanější osobnosti se dozvíte v článku.

1.  Freddie Mercury

Freddie Mercury se narodil jako Farrokh Bulsara, 5. září 1946 na ostrově Zanzibar. Byl to známý zpěvák, skladatel a producent. Roku 1964 se jeho rodina přestěhovala do Anglie, kde Freddie vystudoval a dostal diplom v oblasti grafiky. Jeho idolem se stává Jimmi Hendrix. Roku 1970 zakládá společně s Brianem Mayem a Rogerem Taylorem skupinu QueenVíce.

Freddie Mercury zdroj: tisková zpráva

2. Biser A. Arichtev

Biser A. Arichtev je režisér bulharské národnosti, který se narodil 12. října 1976 v Ostravě. Podílel se na filmových projektech jako například drama Bathory, pohádka Dešťová víla nebo komedie Vy nám taky, šéfe. Samotného režisérského vedení dosáhl v seriálu Horákovi nebo VyprávějVíce.

Jan Šťastný, Biser A. Arichtev zdroj: Česká televize / Dramedy Production

3. Matěj Dadák

Matěj Dadák je český herec, který se narodil 13. prosince 1975 v Brně. Jeho dědeček Otakar Dadák byl český herec a druhý dědeček Stanislav Fišer je také český herec. Matěj se kromě herectví věnuje také literatuře, jeho první počin Horowitz, byl nominován na Cenu Magnesia Litera 2011 jako objev roku. Více.

Matěj Dadák - Policie Modrava zdroj: Archiv TV Nova

4. Pavla Tomicová

Pavla Tomicová je česká herečka, která se narodila 25. června 1962 v Karviné. Vystudovala loutkářství a deset sezon působila v královehradeckém loutkovém divadle Drak. Ve filmech se začala objevovat od roku 1998. Její průlomovou rolí ve filmu byla role psycholožky Kulkové ve snímku Nuda v BrněVíce.

Pavla Tomicová, Miroslav Táborský zdroj: Česká televize

5. Václav Neckář

Václav Neckář je český popový zpěvák a herec. Narodil se 23. října 1943 v Praze. V letech 1968 až 1970 byl společně s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou členem pěvecké skupiny Golden Kids. Od roku 1971 účinkoval s vlastní skupinou Bacily. Roku 2002 ho postihla mrtvice, po které se musel znovu učit mluvit a zpívat. Více.

Václav Neckář zdroj: tisková zpráva

6. Jiří Dvořák

Jiří Dvořák je český herec, který se narodil 4. února 1967 v Brně. Ve 20 letech se dostal na JAMU, kterou roku 1990 zakončil absolutoriem. Hostoval v Národním divadle v Brně nebo v Městském divadle v Brně. Roku 1999 mu nabídla Jiřina Jirásková angažmá v Divadle na Vinohradech, kde účinkuje dodnes. Jiří Dvořák je známá tvář českého filmu a velká osobnost divadelních prken. Více.

Jiří Dvořák - Balada o pilotovi zdroj: Česká televize / Zuzana Páchová

7. Eva Burešová

Eva Burešová je česká herečka a zpěvačka, která se narodila 22. července 1993 v Hlučíně. Vystudovala zpěv a muzikálové herectví. Zahrála si např. v seriálu Gympl s (r)učením omezeným a Modrý kódVíce.

Eva Burešová - Modrý kód zdroj: Archiv TV Prima

8. Iveta Bartošová

Iveta Bartošová byla česká zpěvačka a herečka. Narodila se 8. dubna 1966 v Čeladné. V dubnu roku 2014 se dobrovolně rozhodla ukončit svůj život. V průběhu své kariéry se věnovala také charitativní činnosti. Iveta vždy patřila k nejoblíbenějším českým zpěvačkám. Více.

Iveta Bartošová zdroj: tisková zpráva

9. Elvis Presley

Elvis Presley byl zpěvák a herec, který se narodil 8. ledna 1935 ve městě Tupelo v americkém státě Mississippi. Je o půl hodiny mladší, než jeho dvojče Jesse, který se však narodil mrtvý. V nahrávacím studiu se poprvé objevil v roce 1953 a o tři roky později začíná svými písněmi dobývat celou Ameriku. Většina lidí zná tohoto velikána světové hudby jako Krále Rock 'n' Rollu. Více.

Elvis Presley zdroj: Profimedia

10. Veronika Arichteva

Veronika Arichteva, rozená Nová, je česká herečka, která se narodila 20. května 1986 v Praze. Nejvíce se proslavila rolí Sylvy v seriálu Ordinace v Růžové zahradě, nebo rolí Magdaleny v seriálu První republika. Chodila například se zpěvákem Tomášem Klusem, nyní je jejím manželem režisér Biser A. ArichtevVíce.

Veronika Arichteva zdroj: Česká televize / Miroslav Kučera

Zatím bez komentáře, buďte první!