Depeche Mode v čele s alfa- samcem představili Delta Machine
zdroj: iREPORT.cz

Depeche Mode v čele s alfa- samcem představili Delta Machine

30. 7. 2013 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Po třech letech a s novou deskou přijeli oblažit svoji početnou fanouškovskou základnu Depeche Mode. Jejich osmý koncert v Česku znovu potvrdil jejich konstantně skvělou formu a také fakt, že Dave Gahan bude sex-symbolem až nadosmrti.

Přestože aktuální nahrávka Delta Machina nesklidila mezi kritiky nikterak nadšené reakce, žádný zásadní zvrat v táboře Depeche Mode se nekoná. Kapela má i po více než třiceti letech na scéně pevné místo v absolutní špičce, každé jejich nové album je očekáváno s netrpělivou dychtivostí a v Česku stále dokáží vyprodat stadion. Ve vršovickém Edenu, kam se sestava vrátila po čtyřech letech, se opět tísnilo přes třicet tisíc lidí.

Depeche Mode zdroj: iREPORT.cz

Do svého světa, kde čas plyne tak nějak pomaleji, vtáhli Depeche Mode diváky krátce před osmou hodinou příznačnou skladbou Welcome to My World, otvírákem zmíněné aktuální nahrávky. Té byl v průběhu více než dvouhodinového koncertu věnován poměrně značný prostor, avšak skladby jako Angel, Secret to the End, nebo Goodbye se dočkaly spíš vlažného přijetí. Nutno ale dodat, že přinejmenším rytmicky skvěle odsýpající Soothe My Soul nebo nádherně zasněná Heaven by stálé místo v budoucím line-upu zaujmout měly.

Depeche Mode zdroj: iREPORT.cz

Mezi novinkami, jež svojí atmosférou přece jenom vyzní lépe pohromadě při poslechu celého alba, samozřejmě nechyběly časem prověřené kousky jako Walking in my Shoes, Barell of Gun nebo Policy of Truth. Při čtvrt století staré Black Celebration pak člověka napadlo, jak se za dobu působení Depešáků proměnilo jejich publikum. Při pohledu na tribuny sice mezi ostatními barvami stále převládala černá, avšak fanoušci z ortodoxního jádra se v davu spíš ztráceli. Depeche Mode jsou dnes hlavně kapelou pro masy - v tom nejlepším slova smyslu.

Zbytek recenze si můžete přečíst ZDE!



Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku