Dcera Paula Walkera podala žalobu na automobilku Porsche
zdroj: Instagram

Dcera Paula Walkera podala žalobu na automobilku Porsche

29. 9. 2015 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Teprve šestnáctiletá Meadow Walker se rozhodla zažalovat výrobce automobilu, ve kterém předloni zahynul její otec Paul a závodní jezdecRoger Rodas. Známe podrobnosti.

V inkriminované žalobě se uvádí, že kdyby měl vůz (Porsche Carrera GT, pozn. red.) nainstalovány správné bezpečnostní prvky, Paul mohl být ještě naživu.

Konkrétně se jedná o systém elektronické kontroly stability (ESC), který srovnává požadovaný směr s aktuálním směrem. Pokud se tedy automobil dostane do smyku, ESC ho pomáhá udržovat na silnici.

Meadowini právní zástupci rovněž tvrdí, že poté, co Porsche narazilo do stromu a vzplálo, byl slavný herec ještě při vědomí. Kvůli "defektně navrženému" pásu, který mu zlomil žebra a pánev, se ale nemohl dostat ven a uhořel.

Další problém spatřují v umístění palivové nádrže za sedadly - toto řešení totiž prý výrazně přispělo ke vzniku požáru.

Sečteno a podtrženo, Carrera GT je podle žalující strany velmi nebezpečné a nemá na silnicích co dělat. Zatím ale není jasné, jak vysoké odškodnění Walkerova dcera požaduje.

Samotná Meadow se k této kauze nijak nevyjádřila.

"Je to dospívající dívka, která se stále vypořádává s tragickou ztrátou svého otce. Váží si svého soukromí a nebude poskytovat žádné komentáře. Žádáme všechny, aby to respektovali," řekl její advokát Jeff Milam magazínu People.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku