David Pospíšil se stal nejžádanějším sportovcem uplynulého měsíce!
David Pospíšil | zdroj: Profimedia

David Pospíšil se stal nejžádanějším sportovcem uplynulého měsíce!

26. 6. 2016 – 16:01 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Žebříček nejžádanějších sportovců uplynulého měsíce na vašem oblíbeném webu Osobnosti.cz vedou hned 3 hokejisté. V těsném závěsu za Davidem Pospíšilem je Dominik Furch následovaný Jaromírem Jágrem. Podívejte se na Top 10 sportovců měsíce června!

1. David Pospíšil

David Pospíšil se narodil v Pardubicích. Jeho otec hrál hokej a již jako dítěti se mu tento sport také zalíbil. Má mladší sestru Petru. Poprvé se proslavil ve starším věku jako hokejista v Plzni. Více informací.

David Pospíšil zdroj: tisková zpráva

Staňte se členem fanklubu Davida Pospíšila!

2. Dominik Furch

Dominik Furch je český hokejový brankář. S hokejem začal v sedmi letech za pražskou Kobru. Zpočátku se objevoval jako hráč v poli, avšak nakonec skončil v brance coby gólman. V mládežnickém hokeji jej trénoval Jiří Hájek a Jan Chrastil. Více informací.

Dominik Furch zdroj: tisková zpráva

Staňte se členem fanklubu Dominika Furcha!

3. Jaromír Jágr

Jaromír Jágr je český lední hokejista hrající za klub Florida Panthers v NHL. V době výluky NHL v sezoně 2012/13 působil v extraligovém klubu Rytíři Kladno. Dříve v NHL působil v klubech Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars a hrál také Kontinentální hokejovou ligu za Avangard Omsk. V NHL vyhrál dvakrát Stanley Cup, pětkrát byl vítězem kanadského bodování a stal se historicky nejlepším Evropanem hrajícím v NHL. Jágr je v současné době (květen 2012) v historické tabulce produktivity na 8. místě a mezi všemi aktivními hokejisty působícími v NHL je co do počtu gólů, asistencí i kanadských bodů nejlepší. Je obrovskou osobností v oblasti sportu a řadí se mezi nejlepší hokejové hráče všech dob. Více informací.

Jaromír Jágr zdroj: tisková zpráva

Staňte se členem fanklubu Jaromíra Jágra!

4. Gabriela Koukalová

Gabriela Koukalová je česká reprezentantka v biatlonu, dvojnásobná stříbrná medailistka ze Zimních olympijských her 2014, mistryně světa ve smíšené štafetě a stříbrná medailistka z vytrvalostního závodu z Mistrovství světa v biatlonu 2015, vítězka dvanácti individuálních závodů světového poháru. V juniorské kategorii se stala mistryní světa v závodě štafet. Více informací.

Gabriela Soukalová zdroj: tisková zpráva

Staňte se členem fanklubu Gabriely Koukalové!

5. Tomáš Plekanec

Tomáš Plekanec je český profesionální hokejista. Dlouhodobě hraje NHL za tým Montreal Canadiens, kterým byl také v roce 2001 draftován jako celkově 71. v pořadí. Na mezinárodní úrovni byl účastníkem několika mistrovství světa, z kterých si v roce 2006 přivezl stříbrnou a v roce 2011 bronzovou medaili. Více informací.

Tomáš Plekanec zdroj: tisková zpráva

Staňte se členem fanklubu Tomáše Plekance!

6. Barbora Strýcová

Barbora Strýcová, v době manželství mezi roky 2006–2015 užívající jméno Barbora Záhlavová Strýcová, je česká tenistka, profesionálkou se stala v únoru 2000.

Na turnajích okruhu WTA vyhrála osmnáct titulů ve čtyřhře a jeden ve dvouhře, když ve finále québeckého Bell Challenge 2011 porazila Marinu Erakovicovou 4:6. 6:1 a 6:0. V juniorské kategorii se stala mistryní světa a triumfovala na dvou singlových a třech deblových grandslamech. Na okruhu ITF získala devět vítězství ve dvouhře a deset ve čtyřhře.

Barbora Strýcová zdroj: Facebook

Staňte se členem fanklubu Barbory Strýcové!

7. Muhammad Ali

Boxer Muhammad Ali byl jedním z nejvýznamějších boxerů světa, který získal třikrát titul mistra světa v těžké váze.

Ali se narodil jako Cassius Marcellus Clay a je starší ze dvou synů Cassiuse Marcelluse Claye Sr. a Odessy Clay. Spolu se svým bratrem Rudolphem Valentinem Clay navštěvoval střední školu DuValle v Louisville, na které dosahoval špatných výsledků. S boxem začal ve 12 letech, poté co mu bylo ukradeno kolo. Na střední škole se stal velmi úspěšným amatérským boxerem, vyhrál 100 ze 108 zápasů a dvě mistrovství Amatérské Atletické Unie. S boxem pokračoval na olympiádě v Římu v roce 1960, kde ve věku 18 let získal zlatou Olympijskou medaili v polotěžké váze. Po návratu do Louisiville se stal profesionálním boxerem.

Muhammad Ali zdroj: Facebook

Staňte se členem fanklubu Muhammada Aliho!

8. Petr Koukal

Petr Koukal je český badmintonový hráč a několikanásobný mistr České republiky. Je jedním z největších průkopníků badmintonu v Česku. Už v juniorských kategoriích byl velmi úspěšný, od roku 2007 je pak s jedinou výjimkou v roce 2012 každoročním mistrem České republiky. Petra Koukala nezastavila dokonce ani rakovina varlat, kterou mu lékaři zjistili v roce 2010.

Petr Koukal Petr Koukal | zdroj: tisková zpráva

Staňte se členem fanklubu Petra Koukala!

9. David Pastrňák

David Pastrňák je český hokejový útočník momentálně hrající v týmu Boston Bruins v americké NHL.

Svou hokejovou kariéru načal v rodném Havířově. První hokejové krůčky udělal na havířovském zimním stadionu v září 1999, kdy ho zde ve 3 letech přivedla maminka Marcela.Pastrňák začínal hrát hokej v dívčích krasobruslařských bruslích, ale i s nimi zvládl potřebné základy bruslení. Když mu bylo 6 let, byly už jeho hokejové dovednosti na takové úrovni, že ještě jako předškolák hrával zápasy za 1., 2., ale i za 3. třídu.

David Pastrňák zdroj: tisková zpráva

Staňte se členem fanklubu Petra Koukala!

10. Zlatan Ibrahimovič

Zlatan Ibrahimovič se narodil 3.10.1981 ve Švédském městě Malmö.

Jeho rodiče jsou přistěhovalci z bývalé Jugoslávie. Otec Sefik se narodil v Bosně a matka Jurka pochází z chorvatského Zadaru. Do Švédska se dostali jako přistěhovalci. Narodil se sice v Malmö, ale dospíval v Rosengardu, kde vystudoval střední školu a zkoušel i vysokou školu, ale tu kvůli fotbalu přerušil hned první rok.

Zlatan Ibrahimovič zdroj: Facebook

Staňte se členem fanklubu Zlatana Ibrahimoviče

Zatím bez komentáře, buďte první!