Christina Applegate: „Prsní implantáty jsou skvělá věc, ale…“
zdroj: tisková zpráva

Christina Applegate: „Prsní implantáty jsou skvělá věc, ale…“

10. 10. 2014 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dvaačtyřicetiletá americká herečka promluvila o svém boji se zákeřnou rakovinou prsu, kterou jí diagnostikovali v roce 2008.

O Christině Applegate se často píše, že měla velké štěstí. K jejímu vítězství nad rakovinou prsu však přispěla především skutečnost, že na rozdíl od jiných žen nezanedbávala preventivní prohlídky – od svých třiceti let chodila každý rok na mamograf. Díky tomu se nemoc podařilo zachytit v časném stádiu.

„Navíc se zjistilo, že stejně jako Angelina Jolie patřím k nositelům mutovaného genu BRCA1 – tedy jsem k nádorovým chorobám určitého typu mnohem náchylnější,“ zavzpomínala Christina v rozhovoru pro server Elle.com.

Christina Applegate zdroj: Profimedia

Hvězda seriálu Ženatý se závazky tak musela podstoupit oboustrannou mastektomii. Na otázku, jak moc to změnilo její život, odpověděla poněkud překvapivě:

„Může to být i pozitivní věc. V poslední době jsem poznala několika dívek s prsními implantáty a v duchu si říkala, že tak krásná prsa jsem ještě nikdy neviděla. Je neuvěřitelné, co všechno moderní plastická chirurgie dokáže. Pokud chcete, můžete mít mnohem lepší prsa než dřív.“

Applegate nicméně připustila, že implantáty mají i své nevýhody. „Stanou se součástí vašeho těla a každý den vám připomínají, co se vám stalo a čím vším jste museli projít. Bohužel,“ konstatovala.

Dodejme, že v roce 2009 Christina založila charitativní organizaci Right Action for Women. Ta se snaží pomáhat ženám, které mají zvýšené riziko vzniku rakoviny prsu, ale z finančních důvodů si nákladná vyšetření (testování BRCA 1/2 genů přijde na několik tisíc USD – pozn. red.) nemohou dovolit.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku