Chris Evans, představitel Captaina Ameriky slaví narozeniny
Captain America | zdroj: Profimedia

Chris Evans, představitel Captaina Ameriky slaví narozeniny

13. 6. 2019 – 12:10 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Americký herec Chris Evans se narodil roku 1981 v Bostonu a právě dnes slaví své 38. narozeniny. Hraní se Chris věnoval již od časného mládí, kdy navštěvoval dramatický kroužek a hrál divadlo. Už tehdy byl jeho učitel fascinován jeho hereckými výkony. 

V roce 1999 Chris dokončil školu a zamířil si to rovnou do New Yorku, kde začal obcházet konkurzy na celovečerní filmy a seriály. Již v roce 2000 se veřejnosti představil v seriálu Opposite Sex a také v jedné epizodě seriálu ze školního prostředí, Bostonská střední.

Filmový debut si pak odbyl o rok později v komedii Bulšit, která je parodií snad na všechny teenagerské filmy. Po tomto filmu začal Chris aktivně cvičit a posilovat, aby si jej fanoušci nezapsali jako "chudáka" bez svalů a budoucnosti.

Po několika dalších rolích si jej lapilo studio Marvel a obsadilo jej do role geneticky upraveného člověka Human Torcha ve filmu Fantastická čtyřka. Následovalo romantické drama London a thriller Nelítostná rasa.

Po boku Keanu Reevese vtrhl v roce 2008 na plátna kin v krimi thrilleru Street Kings. V následujícím roce získává Chris roli Nicka, který má telekinetické schopnosti v akčním sci-fi Push. Protože bojové scény zastal Chris sám, měl během natáčení mnoho modřin. Tuto hereckou dekádu završily snímky Scott Pilgrim proti zbytku světa a Parchanti.

zdroj: Falcon

Zlom v Chrisově kariéře nastal v roce 2011

Několik let po Fantastické čtyřce si na něj opět vzpomnělo studio Marvel a udělalo z něj filmového představitele superhrdiny Captain America. Tato role se stala nejvýznamnější v jeho dosavadní filmové kariéře. Přestože první sólovka Captain America: První Avenger nebyla tak úspěšná jako např. Iron Man, získal si Captain America své příznivce a následně se stal velitelem týmu Avengers. Pokračovaly filmy jako Captain America: Návrat prvního AvengeraAvengers: Age of UltronCaptain America: Občanská válkaAvengers: Infinity War a v letošním roce velké finále v podobě Avengers: Endgame, což by měl být úplně poslední film, kde Chrise v jeho životní roli amerického superhrdiny fanoušci viděli.

Kompletní biografie a filmografie Chrise Evanse

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku