Chinaski: Při natáčení Stížnosti přijeli policajti. Se stížností
zdroj: iREPORT.cz

Chinaski: Při natáčení Stížnosti přijeli policajti. Se stížností

20. 9. 2013 – 13:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Chinaski příští rok završí druhou desetiletku existence a ke kulatému výročí připravují narozeninový koncert v O2 Areně. O přípravách akce, ale i o konfliktech s policií a stěžování si povyprávěla trojice Michal Malátný, František Táborský a Ota Petřina.

VZHŮRU NOHAMA


Nemůžu začít ničím jiným než vaším chystaným koncertem 6. února v O2 Areně. Jak dlouho předem se taková akce domlouvá?

Franta: S tím prvním nápadem přišla loni na podzim naše manažerka. Nejdřív jsme k tomu byli dost skeptičtí, ale pak jsme to pojali jako oslavu dvacátého výročí kapely. Letos v únoru, takže rok před koncertem, jsme podepsali smlouvu. Aktivně se připravujeme od léta. Jednou týdně se scházíme s týmem lidí a řešíme podobu stage, světla, zvuk a všechno ostatní.
Michal: Docela dlouho jsme sestavovali playlist, co a v jakém pořadí hrát. Ten už je hotový a teď už házíme na stůl nápady, co se při těch písničkách bude dít. Projekce, světla atd. Ota chce třeba hrát sólo vzhůru nohama. Nápadů je hodně, takže teď řešíme, co je technicky a finančně realizovatelné. Teď nás třeba napadla taková legrace, ale zjistili jsme, že je to věc za 200 tisíc...

A kolik třeba stojí mechanika, aby mohl hrát Ota vzhůru nohama?
Franta: To jsme ještě neřešili. Zatím jsme vymýšleli, co by se k tomu muselo vyrobit.
Michal: Ona by se nějaká mechanika dala vyrobit, to není nic tak drahého. Problém je spíš v tom naučit se hrát vzhůru nohama. Gravitace funguje obráceně a Ota by musel nějaký čas před koncertem cvičit vzhůru nohama. Oni nám to tam v O2 Areně postaví, ale kde se to předtím Ota naučí?
Ota: Ve zkušebně asi ne.
Michal: Ale aby to nevypadalo na nějakou megalomanskou show, tak bych chtěl říct, že ten koncert chceme postavit čistě na kapele a na našich největších hitech co jsme za těch 20 let složily. Na náš tisící koncert jsme pozvali hromadu hostů, ale ten koncert trval čtyři hodiny a to už bylo moc. Tenhle narozeninový koncert bude vypadat jinak. Jestli bude host, tak jen jeden. Uvažujeme o No Name. Na druhou stranu si říkáme, že když už budeme hrát v největší hale v republice, tak by to něco speciálního chtělo. Naše Best of se jmenuje 20 let v síti, takže říkáme, pojďte se s námi zapojit.

Chinaski zdroj: iREPORT.cz

Chystáte na koncertě něco natočit a později vydat na DVD?
Franta: Zatím to ve hře není.
Michal: Bavili jsme se o tom, ale profi záznam nechystáme. Natočíme si to pro sebe jako home video na památku, ale nic většího ne. Jde o to, že když takovou akci někdo točí na kamery, tak chce například úplně jiná světla. Těch komplikací by asi bylo zbytečně moc. Ale úplně to nevylučujeme.

Pokud by bylo v O2 Areně vyprodáno, bude na vás koukat nějakých 18 tisíc lidí. Hráli jste někdy před větším publikem?
Michal:
Na samostatném koncertu nikdy. Na festivalu jsme měli samozřejmě víc, ale na samostatném koncertě jsme měli nejvíc nějakých 14 tisíc lidí. Přiznám se, že O2 Arenu nemám moc rád. Viděl jsem tam třeba AC/DC a přestože je miluju, tak jsem si ten koncert neužil. Osobně mám dobré koncerty spojené se sportovkou na Výstavišti. Je ale pravda, že tentokrát budeme na té druhé straně, to bude úplně jiný zážitek. Je to velká výzva a samozřejmě bychom byli moc rádi, kdyby bylo vyprodáno. I z tohohle důvodu teď půl roku před koncertem nehrajeme. A taky proto máme jen ten jeden koncert. Kdo nás chce vidět, musí do Prahy.

Pokračování rozhovoru naleznete ZDE!

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku