Celeste Buckingham interview: Před Sealem jsem měla trému
zdroj: iREPORT.cz

Celeste Buckingham interview: Před Sealem jsem měla trému

7. 1. 2013 – 14:28 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Celeste Buckingham v loňském roce zaznamenala obrovský úspěch. Začala studovat vysokou školu v Bostonu, natočila kritikou pozitivně přijatou desku Don't Look Back a singl Run Run Run dodnes patří k nejhranějším skladbám v českých i slovenských rádiích. Její jméno je také velmi často skloňováno v tipech našich redaktorů na zisk některé z cen v hudební anketě Žebřík. Její slavnostní vyhlášení proběhne 15. března v Parkhotelu v Plzni, kde Celeste s kapelou živě představí své písně.

Máš za sebou vystoupení na koncertu Seala, byla jsi nervózni?
Ano i ne. Hodně jsem se těšila, ale musím se přiznat, že trému jsem měla. Byl to velký a nový zážitek, ale měla jsem z toho večera dobrý pocit.


Setkala ses s ním? Jak na tebe působil.
Působil na mě velmi přirozeným dojmem. Byl příjemný a milý a zdálo se mi, že se velmi věnuje svému publiku. Působil na mě jako skutečný muzikant.

Od podzimu žiješ a studuješ v Americe. Jak to zatím jde?
Velmi dobře. Studuje na univerzitě a baví mě to, i když se moc nevyspím. Nahrávám, cestuju a každý druhý měsíc se vracím na Slovensko a do České republiky koncertovat. Celkově se cítím v pohodě.

Jaký pociťuješ největší rozdíl mezi Amerikou a Slovenskem?
Nejde to moc porovnávat, ale asi jediný rozdíl je jídlo. Tam umí připravit dobrý steak a nebo velký hamburger, ale halušky ne. Doma zase umí uvařit ty halušky, dobrou pizzu a nejlepší zelňačku.

Neplánuješ natočit nebo vydat jako singl ještě nějakou píseň z desky Don't Look Back?
Zatím ne. Sice ty písničky jsou mi blízké, ale už musím pokračovat dál. Stále skládám nové věci. Těším se na to, co vznikne.

Je tvůj nejnovější singl Never Be You předzvěstí druhé desky?
To zatím nevím. Never Be You je zatím samostatná písnička. Ale další deska určitě bude.

 

15. března 2013 vystoupíš na cenách Žebřík v Plzni. Jak se tam těšíš a co divákům zahraješ?
Hodně se těším. Určitě bude písnička Run Run Run, Never Be You a skladby z mého alba Don't Look Back.

Kde jsi byla o Vánocích a na Silvestra?
Vánocem jsem si užila s kamarádkami a známýma na Slovensku. Rodiče a sestra byli v Americe. Na Silvestra jsem byla s kamarádkami. Byla "girls night out". Pustili jsme si film a měli dobrou večeři. Byla to paráda.

Psala jsi dopis Ježíškovi?
Ježíškovi jsem nepsala, ale ani jsem si moc dárečků nepřála. Byla jsem s rodinou - babičkou, strejdou a se známými, a to stačilo. Vánoce pro mě znamenají štěstí a čas vděčnosti.

  Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku