Bývalý představitel Batmana slaví 44. narozeniny
Christian Bale ve filmu Temný rytíř | zdroj: Foto: Warner Bros

Bývalý představitel Batmana slaví 44. narozeniny

30. 1. 2018 – 19:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Známý herec Christian Bale, který je znám, jako představitel Batmana ve filmech Batman začíná, Temný rytíř a Temný rytíř povstal, slaví dnes své 44. narozeniny. Chcete se o jednom z nejoblíbenějších herců současnosti dozvědět více? Přečtěte si nejpodrobnější životopis na českém internetu.

Nejpodrobnější životopis na českém internetu

Christian Bale se narodil 30. ledna 1974 ve Walesu. Má 3 starší sestry. Je ženatý s modelkou Sibi Blazic, se kterou mají dceru Emmaline, narozenou v roce 2005 a syna Josepha, narozeného roku 2014. Dříve chodil např. s herečkou Drew Barrymore, či Winonou Ryder.

Svůj filmový debut si odbyl již ve dvanácti letech, kdy byl obsazen do televizního filmu Anastázie. O tom, že to byl vstup do filmového světa jak se patří, svědčí to, že Christianův výkon zaujal režisérské eso Stevena Spielberga natolik, že jej hned následující rok obsadil do hlavní role úspěšného válečného dramatu Říše slunce.

Psal se rok 2005 a Bale získává hlavní roli Batmana, ve filmovém megahitu Christophera Nolana, Batman začíná. Bale se stal již sedmým představitelem Batmana, a dle odborníků tím nejlepším. Protože Christian je pro získaní dobré role ochotný udělat cokoli, během pár měsíců tvrdé dřiny, přibral více jak 30 kg a přeměnil se ve svalovce, který je hoden této role.

zdroj: Archiv

Samozřejmostí byly dvě další pokračování Temný rytíř a Temný rytíř povstal.

Mimo zmíněné filmy si zahrál např. v hitech, jako jsou Veřejní nepřátelé s Johnnem Deppem, Terminator Salvation se Samem Worthingtonem, či hvězdně obsazeném, životopisném dramatu, Fighter.

Nejpodrobnější životopis na českém internetu

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku