Bydlete jako celebrity: Poradíme, jak najít podobný nábytek
zdroj: alexander_dyachenko / Shutterstock.com

Bydlete jako celebrity: Poradíme, jak najít podobný nábytek

4. 8. 2022 – 11:36 | Magazín | Inzerce

Nakouknout do obydlí celebrit je v době sociálních sítí naprosto běžné. A tak není divu, že vás občas zaujme nějaký kousek nábytku, který si dovedete představit i u sebe doma. Jenže kde ho pořídit, když nemáte miliony?

Scrollovali na Instagramu, nebo jste se začetli do článků ze života celebrit, když jste si na fotkách všimli sedačky, křesla, komody, lampy i třeba dekorace nebo povlečení, které ne a ne dostat z hlavy? Ani se o to nemusíte snažit, podobný kousek si totiž můžete najít a pořídit také!

Nahrajte fotku a hledání může začít

Právě koukáte na svůj vysněný kus nábytku nebo dekorace a nevíte, jak ho v záplavě e-shopů najít? Dobrá zpráva je, že hledáním nemusíte trávit dlouhé hodiny, tentokrát to nechte na umělé inteligenci. Web BIANO představuje novou funkci vizuální vyhledávání – tedy jednoduché hledání podle fotky. Jak to funguje?

  • Ze všeho nejdřív si fotografii s vysněným kouskem uložte do počítače nebo telefonu. Bez ní to nepůjde.
  • Poté si otevřete stránky Biano.cz a v pravém horním rohu klikněte na ikonku foťáku, díky které se vám otevře možnost vyhledávání podle fotky.
  • Teď už jen kliknete na políčko „vyhledat podle fotky“ a uložený obrázek nahrajete rovnou z telefonu nebo z počítače.
  • Po pár vteřinách se vám zobrazí výsledky, které jsou buď stejné jako hledaný kousek, nebo jsou v podobném stylu. Skvělá je také možnost rovnou porovnat ceny mezi stovkami e-shopů a nakoupit tam, kde je to pro vás nejvýhodnější.

Samozřejmě ne vždy výsledek odpovídá přesně hledanému kousku. Pořád je potřeba brát v potaz to, že se jedná o nabídku z českých e-shopů. Takže pokud najdete u někoho slavného nábytek dělaný přímo jemu na míru, bude potřeba vybírat pouze z podobných kousků.

Dobrou fotkou zvýšíte šance

Není fotka jako fotka. Vizuální vyhledávání funguje na bázi umělé inteligence, a i když se celý koncept stále zlepšuje, není všemocný. Když nahrajete obrázek v dobrém rozlišení a bez rušivého pozadí, u kterého bude na první dobrou poznat, co hledáte, budou výsledky vyhledávání kvalitnější. Šance na lepší výsledek také zvýšíte, když bude nábytek nebo dekorace vyfocený čelně a bude co nejlépe rozpoznatelný.

Žádný učený z nebe nespadl, to platí i pro umělou inteligenci. Takže i když jste měli pocit, že vybraná fotka splňovala všechny podmínky k úspěšnému vyhledávání, výsledky tvrdí opak. V takovém případě ještě můžete zkusit kliknout na políčko „vyhledat v jiné kategorii“ a manuálně najít kategorii, ve které chcete hledat.

A ještě tip na konec. Na Bianu najdete i nástroj Biano Studio. V něm můžete kombinovat produkty v jednoduché vizualizaci, abyste zjistili, jak spolu ladí. Studio funguje dobře i na mobilu a dá se použít jak k sérióznějšímu plánování, tak i zábavě. Více o nástroji se dočtete například zde.