Bydlení snů: Inspirace z domů slavných
zdroj: Freepik.com

Bydlení snů: Inspirace z domů slavných

8. 11. 2023 – 15:24 | Magazín | Inzerce

Celebrity určují trendy, rozhodují o popularitě jídel, pití, restaurací i módy a není tedy divu, že si k nim chodíme pro inspiraci také do jejich vyšperkovaných domů a bytů. Ty čiší svou originalitou, luxusem a osobitým stylem, který odráží charakter a preference svých majitelů. Nahlédněte za dveře a do duše slavných.

Inspirace čeká na každém kroku

Chystáte se přestěhovat do nového bydlení a hledáte inspiraci? Propůjčte si nápady na dekorace a nábytek u slavných osobností a zpracujte je podle svého. Najděte si dostupné kousky, které vašemu domovu dodají šmrnc a originalitu. Získejte povědomí o aktuálních cenách bydlení díky cenové mapě nájemného a vypočítejte si, jaký rozpočet potřebujete na další úpravy a přestavby. Začněte se zabydlovat po vzoru celebrit. 

Minimalistický styl Stevea Jobse

Domov zakladatele Apple vyčníval svým jednoduchým designem s důrazem na funkčnost a čisté linie. Použití nadčasových materiálů a omezení dekorací na minimum může vytvořit prostor, který je nejen esteticky příjemný, ale také klidný a organizovaný.

50 odstínů béžové Kim Kardashian

Podobně jako u Stevea Jobse, také Kim Kardashian ohromila svým skromně dekorovaným bydlením. Na instagramových fotkách a videích obdivují fanoušci klanu Kardashian čisté a minimalistické bydlení Kim v odstínech béžové. Celý interiér vypadá, jako by v něm vlastně nikdo ani nebydlel. Kolik minimalismu je podle vás vkusné a kde naopak začíná bezduchost?

Bohémský ráj Fridy Kahlo

Naopak Frida Kahlo byla proslulá svou vášní k barvám a tradičním mexickým uměleckým prvkům. Její dům, přezdívaný "La Casa Azul" (Modrý dům), oplýval výraznými barvami, lidovým uměním a osobními památkami, které podtrhovaly její silnou osobnost a uměleckého ducha.

Excentrický dům Eltona Johna

Také Elton John je známý svou láskou k extravagantním a nadčasovým kouskům. Jeho domov je plný uměleckých děl, vzpomínkových předmětů a nápaditých dekoračních prvků, které jsou odvážné a nekonvenční. Mnoho obrazů, sošek i nábytku představuje unikátní sběratelské kousky, které nemá nikdo jiný na světě.

Elegantní a sofistikovaný dům Audrey Hepburn

Audrey Hepburn preferovala eleganci a sofistikovanost, což se odráželo i v interiéru jejího domova. Použití neutrálních barev, luxusních materiálů a klasických dekorací vám může pomoci vytvořit stylový interiér, který jen tak nevyjde z módy.

Přírodní útočiště Leonarda DiCapria

Leonardo DiCaprio upřednostňuje udržitelnost a ekologický design. Ve svých domovech často využívá přírodní materiály, integruje venkovní a vnitřní prostor a zaměřuje se na minimalizaci dopadu na životní prostředí. Ve vstupní hale má dokonce kostru dinosaura, která vám ihned dodá pocit, že jste v přírodovědném muzeu.

Veronika Decsy
Copywriter
Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.