Bud Spencer a Terence Hill, připomeňme si filmy této nerozlučné dvojice
zdroj: Distributor

Bud Spencer a Terence Hill, připomeňme si filmy této nerozlučné dvojice

1. 7. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Začátkem týdne zemřel populární italský herec Bud Spencer, který se kromě herectví věnoval také plavání, vodnímu pólu a létání. Na počátku své herecké kariéry se objevoval v nevýrazných rolích a herectví ho nijak nelákalo. Zlom nastal v době, když potkal svého budoucího parťáka Terence Hilla. Spolu natočily řadu westernů a komedií, na které se dnes zaměříme.

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí
Hlavní cenou pro vítěze automobilových závodů je zbrusu nový závodní speciál. Potíž je v tom, že po dramatickém závodu projedou cílem, zaklesnuti do sebe, dva závodníci současně. Kid (Terence Hill) a Ben (Bud Spencer). Vůz je však jen jeden, a tak Kid navrhne, aby si dali závod v tom, kdo sní víc párků a vypije víc piva a vítězi pak připadne výhra. Vypraví se do lunaparku poblíž Benovy dílny a ve zdejší restauraci se pustí do závodu. Těsně před rozhodujícím párkem se však v lunaparku objeví banda gangsterů, kteří pod vedením Attily a Binga začnou demolovat vše kolem sebe a jednou z věcí, které zničí, je také nový vůz Bena a Kida.

Jediným důvodem, proč gangsteři v lunaparku řádili, je šéf, který se na radu svého psychiatra rozhodl ukázat všem jak moc je zlý. Neurotický doktor nutí šéfa, aby v podobných akcích pokračoval. Cílem je dosáhnout uzavření lunaparku a pak na jeho místě postavit mrakodrap, z něhož by doktor dostal deset procent zisku. Zatímco Kid se v lunaparku seznámí s pohlednou provazochodkyní, Ben zpívá v místním sboru a pak v dílně nacvičuje novou píseň. Navštíví ho tu Kid, který ho přesvědčí, že by měli po šéfovi gangsterů chtít náhradu za zničený vůz. Vypraví se do jeho restaurace a dají mu ultimátum. Pokud nedostanou nový vůz do zítřejšího poledne, rozzlobí se a budou zlí.

Psychiatr však šéfa přesvědčí, že k nim musí být nemilosrdný. Šéf proto nařídí Attilovi, aby to s nimi vyřídil. Ať se však gangster snaží seč může, jeho pokusy zlikvidovat Kida a Bena se nedaří. Dvojic hlavních hrdinů si hravě poradí i s několikanásobnou přesilou. Druhý den se před Benovou dílnou objeví deset motocyklistů, kteří začnou dvojici závodníků provokovat. Těm se je po divoké honičce podaří vylákat na rozlehlou louku za městem, kde je postupně jednoho po druhém zlikvidují. Doktor najme na zlikvidování dvojice nejlepšího zabijáka z podsvětí, přezdívaného Paganini. Ani ten si však na dvojici hrdinů nepřijde. Nakonec se dvojice objeví před dveřmi šéfovy restaurace. A to už se opravdu zlobí. Je jisté, že šéf a jeho banda vzápětí zažijí velmi krušné chvíle.

zdroj: YouTube.com

Sudá a lichá
Jedna z nejproslulejších komedií dvojice Bud Spencer a Terence Hill. Tentokrát opět musí oba kumpáni spojit síly, aby společně zlikvidovali bandu, která chce zabránit loďstvu Spojených států ve vítězství v soutěži námořních sil. Pomocí různých sázek, her a soutěží se oba dostanou až do samotného hlavního stanu zločineckého gangu. Film je plný divokých honiček na souši i na moři, nekonečných rvaček a hráčských fint.

zdroj: YouTube.com

Pravá a levá ruka ďábla
Joe Trinity, jehož přezdívají pro umění zacházet s revolverem Pravá ruka ďábla, přichází do městečka, kde je jeho bratr Bambino, Levá ruka ďábla, šerifem. Pravda, šerifem falešným, protože toho pravého postřelil, a tak ho zastupuje, než přijdou jeho komplici, aby připravili loupež. Místo toho se však bratři musí postavit na stranu zákona a chránit osadníky před nenasytným vlastníkem půdy a stáda koní Harrimanem...

zdroj: YouTube.com

Malý unavený Joe
Joe Trinity, jehož přezdívají pro umění zacházet s revolverem Pravá ruka ďábla, přichází do městečka, kde je jeho bratr Bambino, Levá ruka ďábla, šerifem. Pravda, šerifem falešným, protože toho pravého postřelil, a tak ho zastupuje, než přijdou jeho komplici, aby připravili loupež. Místo toho se však bratři musí postavit na stranu zákona a chránit osadníky před nenasytným vlastníkem půdy a stáda koní Harrimanem...

zdroj: YouTube.com

Jdi na to
Dva týpkové mají různé životní osudy, než je náhoda svede dohromady. Rosco Frazer a Doug O‘Riordan toho v životě prožili každý sám už hodně, ale to, co je čeká od chvíle, kdy se poprvé setkají v jednom zapadlém bistru u silnice, si možná nedokázal představit ani jeden z nich. Jeden si doposud užíval slastí tuláckého života, druhého raději propustili předčasně z vězení.

zdroj: YouTube.com

Dva výtečníci
Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost.

zdroj: YouTube.com

Kdo najde přítele, najde poklad
Oba vyvedení parťáci se tentokrát vydávají na údajně liduprázdný ostrov, na němž má být ukrytý poklad. K jejich překvapení ostrov není opuštěný, o čemž je dostatečně přesvědčí střelba, při níž jde oběma o život. Kromě domorodců, na ostrově žije zapomenutý japonský voják, stále v plné válečné pohotovosti. Společnými silami se vydají hledat záhadný poklad, čelí útoku pirátů až nakonec dojdou k vytouženému cíli. Film v původním českém znění.

zdroj: YouTube.com

Dvojníci
Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude.

zdroj: YouTube.com

Trumfové eso
Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči. O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách.

zdroj: YouTube.com

Bůh odpouští, já ne!
Lupič Bill San Antonio se svou bandou přepadnou vlak převážející značné bohatství určené na výplaty mezd, všechny postřílí a svou kořist dobře ukryje. Hlavní postavou klasického westernového příběhu je pistolník na straně zákona přezdívaný Doc, který chce dostat Billa i jeho lup. Vláká ho do partie pokeru, a když se objeví falešná karta, je z toho souboj, při kterém bleskurychle tasící Doc udělá s lupičem krátký proces. Potom se spojí s vyšetřovatelem pojišťovny Earpem Hargitayem, aby našel ukrytý lup. Ani jeden z nich netuší, že Billy nezemřel a jakmile je to možné,vydá se svými muži po stopách Doca a Earpa, aby se pomstil.

zdroj: YouTube.com

Hlasujte v naší anketě:

Staňte se fanoušky filmů nezapomenutelné dvojice Buda Spencera a Terence Hilla:
Fanklub Jestli se rozzlobíme, budeme zlí
Fanklub Sudá a lichá
Fanklub Pravá a levá ruka ďábla
Fanklub Malý unavený Joe
Fanklub Jdi na to
Fanklub Dva výtečníci
Fanklub Kdo najde přítele, najde poklad
Fanklub Dvojníci
Fanklub Trumfové eso
Fanklub Bůh odpouští, já ne!

Zatím bez komentáře, buďte první!