Blíží se éra planety opic? Vizionář Musk ovládl šimpanzí mysl!
zdroj: Profimedia

Blíží se éra planety opic? Vizionář Musk ovládl šimpanzí mysl!

4. 2. 2021 – 13:39 | Magazín | Tomáš Burkoň | Diskuze:

Elon Musk, v současnosti nejbohatší člověk světa, je jedním z těch, kteří si dali veliký cíl. Rád by ovlivnil budoucnost celého lidstva. Myšlenkami jako ze sci-fi filmů se to v jeho hlavě jenom hemží. Společnost Neuralink, kterou vizionář založil někdy v roce 2016, se zabývá vyvíjením zařízení, která by se dala implementovat do lidského mozku. Umožní tak lidem udržet krok s technologiemi budoucnosti, např. s rozvíjející se umělou inteligencí. 1. února 2021 dosáhla jeho společnost velkého úspěchu na poli ovládání mysli, opice s mozkovým implantátem se naučila hrát počítačovou hru. Rodí se nám tu snad nový Caesar z Planety opic?

Musk je myšlenkou propojení počítačů a lidí přímo posedlý. Tvrdí, že k tomuto propojení už dávno došlo, mobilní telefony a počítače se staly nedílnou součástí života. Musk by tak rád přišel s úplně novým rozhraním, při kterém už by nebylo potřeba využívat hlas ani pohyby, pouze vlastní mysl.

Na začínající sociální platformě Clubhouse ohledně svého opičího "experimentu" řekl, že byl úspěšný. Přestože žádné detaily neodhalil, naznačil, že se ho zúčastnilo více opic zároveň. Vše se prý brzy dozvíme.

Jak se Musk přes softwarovou společnost, nabízející novinovým společnostem služby pro poskytování obsahu internetu a online finanční platformu PayPal, dostal k založení společnosti Tesla, dobývání vesmíru se Space X, zlepšování lidské paměti s Neuralinkem či přípravám nových forem cestování se dozvíte v podrobném životopisu.

zdroj: Youtube / Science Fellow

Elon Musk a jeho životní cesta

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku