Benedict Cumberbatch: „V mládí jsem sexuálně experimentoval s muži“
zdroj: tisková zpráva

Benedict Cumberbatch: „V mládí jsem sexuálně experimentoval s muži“

16. 10. 2014 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Osmatřicetiletý herec zavzpomínal na dobu, kdy studoval na chlapecké internátní škole v Sussexu.

Cumberatch uvedl, že ho k jeho experimentům nemotivovala touha.

„Ani jednou mě nenapadlo, že tohle je přesně to pravé pro mě. Byli to prostě jen chlapci a jejich penisy, stejně jako u dívek to jsou vagíny a prsa,“ přiznal v rozhovoru pro magazín Out.

Novodobý představitel detektiva Sherlocka Holmese se vyjádřil rovněž k aktuální situaci gayů v Hollywoodu.

„Domnívám se, že pokud se ke své homosexualitě přiznáte, tak je to stále problém. Zejména chcete-li dostávat hlavní role. Všichni známe herce, kteří gayové jsou, ale prostě to nepřiznají a zatvrzele to budou popírat. Opravdu nevím, co dělají, aby se s ním vyrovnali.“

Benedict Cumberbatch zdroj: tisková zpráva

Jelikož Benedict ve svém novém filmu Imitation Game ztvárnil postavu Alana Turinga – který byl v roce 1952 kvůli své homosexualitě odsouzen za „nemravnost“ a později spáchal sebevraždu -  řeč pochopitelně přišla i na dobu, kdy byli v jeho rodné Anglii gayové pronásledováni a perzekvováni.

„Jsem přesvědčen, že to má své kořeny v Cambridge Five – skupině lidí, kteří se pohybovali v nejvyšších společenských kruzích a dělali špiony pro Moskvu. Někteří z nich byli gayové. Takže to byla naše forma McCarthyismu. Kdybyste tenkrát byli intelektuálové, homosexuálové a zastávali jakékoliv liberální ideje, považovali by vás za hrozbu pro národní bezpečnost,“ konstatoval Cumberatch.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku