BAFTA 2013: Nejlepším britským filmem se stal bondovský Skyfall
zdroj: Profimedia

BAFTA 2013: Nejlepším britským filmem se stal bondovský Skyfall

11. 2. 2013 – 10:14 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

O víkendu se v Royal Opera House v Londýně konal ceremoniál k příležitosti udílení cen britské filmové akademie BAFTA 2013, kterého se účastnilo mnoho známých filmových tváří.

Při přebírání ceny za nejlepší britský film Skyfall, poděkoval režisér Sam Mendes představiteli Jamese Bonda Danielu Craigovi, který se nemohl ceremoniálu zúčastnit: "Bez něj bychom tuto významnou cenu nezískali," uvedl Mendes. Skyfall proměnil všech osm nominací, které mu udělili britští filmoví akademici.

Ben Affleck přebral cenu za film Argo, který režíroval a to konkrétně za nejlepší film, režii a výpravu. Affleck se bál, jak ho přijmou diváci a kritici v roli režiséra, když dosud byl známý hlavně jako herec, ale povedlo se mu to bravurně.

Anne Hathaway zdroj: Profimedia

Britský herec Daniel Day-Lewis získal cenu za nejlepšího herce snímku Lincoln a i přes deset nominací, které získal, proměnil film pouze právě tuto jednu, což bylo obrovským překvapením.

Herečka Anne Hathaway si převzala cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli za svůj výkon v roli prostitutky Fantine ze zfilmovaného muzikálu Bídníci. Bídníci proměnily ještě další dvě ocenění a to za nejlepší masky a zvuk.

Christoph Waltz si odnesl cenu za vedlejší roli v Tarantinově snímku Nespoutaný Django a režisérovi také náležitě poděkoval v děkovací řeči. Nespoutaný Django získal hlavní cenu rovněž za originální scénář.

Zatím bez komentáře, buďte první!