Autor nahých fotografií vévodkyně Kate byl dopaden, hrozí mu vězení
Vévodkyně Catherine | zdroj: Profimedia

Autor nahých fotografií vévodkyně Kate byl dopaden, hrozí mu vězení

30. 10. 2012 – 10:45 | Magazín | Jitka Pavlíková | Diskuze:

Fotky, na kterých se Kate Middleton opaluje nahoře bez a které zveřejnil francouzský magazín Closer, zahýbaly letos na podzim pořádně společenským děním v celé Evropě. Po týdnech vyšetřování byl však autor snímků, jež pořídil z velké vzdálenosti pomocí teleobjektivu, odhalen a hrozí mu až roční vězení a pokuta 36 000 liber (asi 120 000 korun) za narušení soukromí.

"Fotograf bude co nejdříve povolán k výslechu," potvrdil zdroj z francouzské policie. Paparazza si najala šéfredaktorka časopisu Closer Laurence Pieau, aby sledoval královský pár během jejich zářijové dovolené ve Francii, Pieau však odmítla prozradit jeho jméno.

Vévodkyně Catherine a princ William byli po uveřejnění fotek v šoku. Britské noviny a magazíny odmítly odhalené snímky publikovat, některé tituly v Irsku, Itálii či Dánsku však upřednostnily prodeje před etikou a fotografie otiskly.

Následná diskuze po zveřejnění indiskrétních snímků připomněla, že to byla právě neomalenost paparazziů, jež připravila o život Williamovu matku princeznu Dianu, jež zahynula v roce 1997 v tunelu nedaleko Paříže.

Zatím bez komentáře, buďte první!