Anketa Žebřík 2012: Nejvíc nominací mají Kryštof, UDG a Tomáš Klus
zdroj: tisková zpráva

Anketa Žebřík 2012: Nejvíc nominací mají Kryštof, UDG a Tomáš Klus

5. 2. 2013 – 14:09 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Z lednového hlasování v anketě Žebřík vyplynulo, že největší šanci na konečný úspěch má skupina Kryštof, která získala čtyři nominace, včetně umístění Richarda Krajča mezi nejlepšími zpěváky. Těsně za nimi jsou Tomáš Klus a UDG, figurující ve třech kategoriích.

V nominacích se to hemží známými jmény, dostalo se však i na méně exponované kapely a interprety. Po dvou nominacích fanoušci přiřkli Lence Dusilové, Celeste Buckingham, Charlie Straight a A Banquet. Svá želízka v ohni mají rovněž Tata Bojs, Mandrage, Aneta Langerová, Anna K, Lucie Bílá, Vojta Dyk, Matěj Ruppert či David Koller, ale třeba také Umakart, Clou, Kofe-In a Calm Season.

Hlasujte pro své favority v nominacích

V kategorii Akce roku opět soupeří festivaly Colours Of Ostrava, České Hrady a Rock for People, tentokrát s turné Tomáše Kluse a šňůrou PSH + Monkey Business. Mezi nejlepší filmy (Čtyři slunce, Okresní přebor, Polski film, Ve stínu) hudební fanoušci poslali i dokument skupiny Imodium.

"Nominace jsou poměrně pestré a v zásadě odpovídají tomu, co se loni na naší scéně událo. Fanoušci prokázali dobrý přehled a slušný vkus", říká ředitel hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Kryštof zdroj: tisková zpráva

O definitivních výsledcích se bude rozhodovat na www.anketazebrik.cz až do 28. února. Hlasování běží naplno i v zahraniční části ankety. Všechny sms budou slosovány o ceny partnerů Žebříku.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční 15. března na v Parkhotelu Plzeň za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii obdrží originální sošky výtvarníka Václava Česáka.

Moderace finálového večera se znovu ujmou Tomáš Hanák a Klára Vytisková. Koncertně vystoupí Chinaski, Nightwork, Mňága a Žďorp, Prago Union + Live Band a Celeste Buckingham.

Nechte se pozvat na finálový večer Žebříku!

Chybět nebude ani DJ stage, VIP lounge a after party s hvězdami Žebříku, která potrvá do ranních hodin. Předprodej vstupenek (390 Kč, VIP 990 Kč) zajišťuje Ticketstream. S platným lístkem lze využít i zlevněného ubytování v plzeňském Parkhotelu.

Organizátory Žebříku 2012 jsou magazín iREPORT a Plzeňský kraj. Akce je podpořena z projektu Plzeň - Evropské město kultury 2015 a Ministerstvem kultury ČR.

Nominace a další info naleznete na stránkách Žebříku.

Zatím bez komentáře, buďte první!