Aneta Langerová bude hrát ve filmu ruskou básnířku
zdroj: tisková zpráva

Aneta Langerová bude hrát ve filmu ruskou básnířku

21. 2. 2013 – 7:21 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Oblíbená zpěvačka dostala příležitost zahrát si svoji první filmovou roli v zajímavém snímku nadějné režisérky Marty Novákové, pro níž to bude již druhý celovečerní film.

Šestadvacetiletá vítězka prvního ročníku Česko hledá Superstar z roku 2004 si zahraje v chystaném snímku režisérky Marty Novákové 8 hlav. Aneta měla původně nazpívat pouze píseň k filmu, ale režisérka si ji nakonec vybrala jako představitelku hlavní role umělkyně. "Nejdřív mě požádala, abych nazpívala píseň z lágru. V ruštině, ač neumím rusky ani slovo. Ale lákalo mě to. A sotva jsem slíbila, protože se mi líbily scénář i píseň, dostala režisérka další nápad: že mě do filmu i obsadí," svěřila se zpěvačka v rozhovoru pro server idnes.cz.

Příběh je založen na reálných událostech jisté Anny Barkové a odehrává se v Rusku ve 20. století, ve kterém káže přísnou rukou bolševismus. Hlavní hrdinka, velmi nadaná básnířka, bohužel zprvu bolševickou revoluci podporuje, což se jí později stane osudným a místo hvězdné kariéry stráví dvaadvacet let v sibiřských lágrech.

Aneta měla původně nazpívat pouze ruskou píseň z lágru, ale režisérku zaujala natolik, že hlavní roli získala právě ona. Po roce přemlouvání na lákavou nabídku nakonec kývla a na natáčení se těší, i když má i trochu obavy, když je to její filmový debut.

Režisérka do hlavní role chtěla někoho přirozeného, kdo si na nic nehraje a nemá to naučené a to Aneta bezpochyby splňuje. Na přípravě filmu pracovala Nováková pět let a dokonce se vydala prozkoumat sibiřské prostředí tamních bývalých lágrů. V kinech se snímek objeví na přelomi jara a léta příštího roku.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku