Andrea Pejic: Tahle nádherná blondýnka byla ještě nedávno mužem
zdroj: Profimedia

Andrea Pejic: Tahle nádherná blondýnka byla ještě nedávno mužem

18. 9. 2014 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Třiadvacetiletá modelka na sociální síti objasnila důvody, které ji vedly ke změně pohlaví.

„To, že jsem žena, jsem věděla už jako malá,“ napsala Andrea na Reddit. „Moje nejoblíbenější vzpomínka na dětství se týká dárku, který jsem dostala od našeho souseda. Byla to panenka Barbie. Pořád jsem prosila mámu, aby mi jednu koupila, ale nikdy to neudělala. Takže mě to strašně potěšilo.“

Pejic, která se narodila v Bosně a Hercegovině a nějakou dobu žila také v Srbsku, rovněž uvedla, že měla dlouhou dobu strach o těchto věcech s někým hovořit.

Andrea Pejic zdroj: Profimedia

„Balkánský region je velmi homofobní a transfóbní. Samozřejmě tam ale naleznete i spoustu tolerantně smýšlejících lidí. Asi jako všude na světě,“ konstatovala Andrea. Svůj problém s pohlavní identitou však tajila i po přestěhování do Austrálie. "Chtěla jsem být dobrým dítětem a dělat radost rodičům," přiznala v červencovém rozhovoru pro magazín People.

Nyní však o svém zajímavém životě natáčí dokument. Doufá, že tím inspiruje ostatní transsexuály – například k tomu, aby se rovněž nechali přeoperovat a to bez ohledu na to, co si o tom myslí jejich okolí.

„Já osobně se konečně cítím dobře ve své vlastní kůži a připadá mi, že mám ještě všechno před sebou,“ dodala.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku