7 pokračování, na které se čekalo nejdéle
zdroj: Falcon

7 pokračování, na které se čekalo nejdéle

26. 4. 2018 – 11:16 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Trvalo to šest let, ale Avengers: Infinity War se tento čtvrtek 26.4. konečně dostanou do kin. Ne snad, že by natáčení filmu zabralo takovou porci času – právě šest let však uteklo od prvních filmových Avengers, které nakoply zápletku kolem Thanose, jež nyní vrcholí. Tak dlouhé čekání na pointu ve světě filmu není zase tak vzácné – u sedmi oceňovaných filmů čekali diváci na pokračování i desetiletí či déle.

7) Blade Runner 2049

Čekačka: 35 let

Dlouho předlouho nebylo jasné, zdali vůbec pokračování Blade Runnera chceme. Například poslední výpravy do světa Vetřelců totiž za pozornost jaksi nestojí. Blade Runner 2049 však ukázal, že obavy tentokrát nebyly na místě - a původní film se po víc jak 30 letech dočkal důstojného nástupce.

Blade Runner 2049 - Ana de Armas, Ryan Gosling zdroj: Falcon

6) Rambo: Do pekla a zpět

Čekačka: 20 let

Co byl původně oscarový film, se v průběhu pokračování zvrhlo do symbolu moderního akčního béčka. Poslední mise Johna Ramba však přesto vrátila ságu na výslunní.

Rambo: Do pekla a zpět - Sylvester Stallone zdroj: Bioscop

5) Rocky Balboa

Čekačka: 16 let

Druhý zářez Sylvestera Stalloneho alias muže, který si na pokračování svých filmů věru potrpí. Sága jeho boxera Rockyho se dočkala sequelu po 16 letech, a spolu s ním série skončila na relativně vysoké notě. Po slabších dílech tak Rocky ukázal, že ještě nepatří do starého železa.

Rocky Balboa - Sylvester Stallone, Antonio Tarver zdroj: Bontonfilm CZ

4) Jurský svět

Čekačka: 14 let

Na čtvrtém místě se objevuje film, který je zrovna tak pokračováním, jakožto i "měkkým remakem". Jurský svět odkazuje k premise prvního Jurského parku tak vehementně, že si podobnosti nelze nevšimnout - přesto, či proto, však nakonec film tak dobře fungoval.

Jurský svět zdroj: Cinemart

3) Toy Story 3

Čekačka: 11-15 let

Původní Příběh hraček byl nejen filmem, kterým se Pixar stal animovanou jedničkou, ale zároveň i bijákem vězícím v srdcích mnoha dětských diváků. I když se série dočkala pokračování už ve dvojce z roku 1999, ta původně mířila jen na videokazety. "Skutečný" sequel se všemi myšlenkami sahajícími k originálu tak přišel až 15 let od premiéry prvního Toy Story v roce 2010.

Toy Story 3: Příběh hraček zdroj: Falcon

2) Hvězdné války: Síla se probouzí

Čekačka: 32 let

Drakonicky dlouho čekali fanoušci Star Wars i na pokračování šesté epizody původní série Hvězdných válek. Síla se probouzí přesto nemůže usednout na první pozici - zaprvé se mezitím sága dočkala nových dílů v rámci prequelové trilogie, a zadruhé je Síla se probouzí stejnou mírou pokračování... jakožto i remake původní Nové naděje.

Star Wars: Síla se probouzí - John Boyega, Harrison Ford zdroj: Falcon

1) Šílený Max: Zběsilá cesta

Čekačka: 30 let

Největší ovace tak posíláme Šílenému Maxovi "4". Ačkoliv je i s ním spojeno řada "ale" - především skutečnost, že se změnil Maxův představitel a film nemá v rámci původní trilogie jasnou návaznost. Filmová akce, ale dosahuje náramných výšin, takže mu to tentokrát promineme. Tenhle film zkrátka za to čekání stál.

Šílený Max: Zběsilá cesta zdroj: Freeman Ent.

Zatím bez komentáře, buďte první!