7 nejvíce nenáviděných kapel
zdroj: Profimedia

7 nejvíce nenáviděných kapel

19. 9. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V neděli 18. září večer se davy fanoušků popmusic dočkají dalšího pražského koncertu globálně slavné formace. Po nášupu z letních festivalů tentokrát ovšem přijde řada na kontroverzní skupinu Nickelback. Jakkoliv se najde mnoho jejích příznivců, Nickelback se rovněž povážlivě často umisťuje i v žebříčcích nejvíce nenáviděných kapel. Jeho členové se naštěstí mohou uklidňovat tím, že v tom nejsou sami!

Metallica

Pomineme-li skutečnost, že pro mnoho fanoušků nehraje Metallica zrovna moc metal, ale spíše hardrock, nenávist vůči kapele pramení ze sestupné tendence poslední série alb. V posledních několika letech od alba Death Magnetic o kapele není ani vidu, ani slechu.

Metallica zdroj: Vlastní foto autora

Blink 182

Výraz pop a punk k sobě nejdou o moc víc než stejné póly magnetu. Kočkopsí vlnu poppunku v 90. letech představoval zejména Blink 182, jež se velmi rychle stal tradiční chlapeckou kapelou a parodií sebe sama. Loni v lednu formaci opustil dokonce i její zakladatel Tom DeLonge.

Blink 182 zdroj: tisková zpráva

Limp Bizkit

Vedle jednoho z nejabsurdnějších názvů v historii muziky si Limp Bizkit získal špatné jméno hlavně pro proměnlivost názorů svých členů, zejména frontmana Freda Dursta. Když totiž jeden navenek ukazuje drsnou fazónu nenávidící popmumsic, a pak si hodí duo s Christinou Aguilerou, na přesvědčivosti to zrovna nepřidá.

Limp Bizkit zdroj: tisková zpráva

One Direction

Zaměnitelné chlapecké kapely to měly vždy těžké - na jedné straně davy fanynek, na druhé straně všichni ostatní. One Direction měl pouze smůlu, že v poslední dekádě jde o zřejmě nejzapamatovatelnější podobnou formaci - jako hromosvod tak archetypální nenávist vůči kapelám nadesignovaným producenty padá především na její hlavu.

One Direction zdroj: tisková zpráva

Creed

Na solidní bronzovou příčku s přehledem dosáhla post-grunge formace Creed založená v roce 1993. Devadesátkový hit bojuje nejen kvůli vyšumění grunge vlny a sebedestruktivních tónů recitovaných Scottem Stappsem, ale především množinou pozdějších zaměnitelných songů.

Creed zdroj: tisková zpráva

U2

Dost možná nejúspěšnější kapela ze všech zdejších má ve své minulosti stále co nabídnout. Později se však přejedl jak její hudební styl, tak především neustálé poučování světa z úst nejvyšší morální autority jménem Bono Vox. Sáhněte si sami na srdce, kdy z U2 naposledy vyšel zapamatovatelný cajdák? Pomůžeme vám - byl to Beautiful Day z roku 2000.

U2 zdroj: tisková zpráva

Nickelback

S přehledem nejvíce nenáviděný je však mnohými právě Nickelback. Opakující se písničky vykrádající sebe sama a katalogová vyvoněnost v první řadě kontrastují s deklarovaným hraním "rocku". Proti jenom málo kapelám vnikaly petice volající po zrušení jejich koncertu.

Nickelback zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!